Itä-Helsingin alueelle jaettavan painoksen koko on 75 000 kappaletta. Tabloid-kokoinen lehti ilmestyy kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Lehden jakelusta on tehty sopimus Suomen Postin kanssa.

Sanoma kehuu, että Kaupunkilehti Kymppi on räväkämpi ja aktiivisempi kuin muut markkinoilla olevat kaupunkilehdet. “Kymppi tukee lukijan arkipäivää hyötyaineistolla; se on lukijan kartta arjen selviytymistaistelussa ja opas viikonlopun parhaisiin elämyksiin”, päätoimittaja Janne Kaijärvi linjaa.

Lehden ilmeen ovat suunnitelleet Ilta-Sanomien ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen ja Uutislehti 100:n taittaja Kimmo Koskinen.

Sanoma Kaupunkilehdet julkaisee myös pääkaupunkiseudulla ilmestyvää joukkoliikennelehteä, Uutislehti 100:a, joka on vahvistanut merkittävästi asemiaan viime syksystä lähtien. Uutislehti 100:lle ja Kaupunkilehti Kympille tulee yhteinen toimitus Vantaan Sanomalaan. Aluksi toimituksessa työskentelee noin 20 henkilöä.

Sanoma tavoittelee kolmaosaa markkinoista

“Sanoman tavoitteena on kolmannes Suomen kaupunkilehtimarkkinoista. Se tarkoittaa erittäin vahvaa asemaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla. Kaupunkilehti Kympillä on tässä kamppailussa erittäin suuri rooli. Olen vakuuttunut, että tällä tekijäjoukolla ja tuotteella saamme paljon hyvää aikaan”, Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

“Yhdessä Helsingin Sanomien kanssa pystymme vahvistamaan otettamme ydinalueestamme ja tarjoamaan monipuolista tuotepalettia, joka tyydyttää kattavasti paitsi lukijoiden myös ilmoittaja-asiakkaidemme tarpeita”, Pentikäinen arvioi.

Sanoma Kaupunkilehdet Oy kuuluu SanomaWSOY-konsernin Sanoma-liiketoimintaryhmään.