Heikki Seppälä ei halua liikesalaisuuteen vedoten paljastaa, minkä verran Yleisradio maksaa Canalille ohjelmien lähettämisestä. Hän huomauttaa, että Canal saa itse asiassa etua, kun sen palveluissa on myös Ylen kanavat. “Ylen on julkisen palvelun yhtiönä tarjottava palvelut saataville kaikkien jakeluteiden kautta”, Seppälä toteaa.

Yleisradio ja Canal Digital ovat sopineet viime vuoden lopulla YLEn digitaalisen kanavanipun, viiden tv-kanavan, neljän radiopalvelun ja MHP-lisäpalveluiden satelliittijakelusta Suomen alueelle. Jakelu on käynnistynyt tämän vuoden alussa testivaiheella, joka päättyy heinäkuun lopussa. Testivaiheen aikana varmistetaan jakelun tekninen toimivuus ja laaditaan täsmennetyt suunnitelmat alilähettimien rakentamisaikatauluista.

Maanpäällisen digitaalisen lähetysverkon kolmannen vaiheen valmistuttua 31.7.2005 sen laskennallinen peittoalue on 99,86 %. Elokuun alusta alkaen katsojat, jotka ovat maanpäällisten digitaalisten lähetysten katvealueilla tai näkyvyysalueen ulkopuolella, voivat maksutta hankkia YLEn kanavien satelliittikatseluun tarvittavan salauksenpurkukortin Canal Digitalilta. Satelliittijakelun avulla varmistetaan, että näiden talouksien on mahdollista saada kaikki samat digi-tv-palvelut kuin maanpäällisen jakelun alueella sijaitsevien talouksienkin.

YLE kertoo tiedotteessaan, että sopimus toteuttaa osaltaan YLEn tavoitetta saada yhtiön digi-tv-palvelut saataville kaikkien jakeluteiden kautta.

Canal Digitalin toimitusjohtaja Jyri Timonen sanoo, että Ylen lähetykset ovat teknisesti sujuneet hyvin satelliitin kautta. Hänen mukaansa Ylen kanavia voi katsoa kokeiluvaiheen jälkeenkin elokuun alusta lähtien koko maassa ilman eri maksua, jos asiakkaalla on Canalin maksukortti.