Kauppalehti on avannut digitekstisivut MTV3 Tekstikanavan digitekstipalveluun eli MTV3 Digitekstiin. Kauppalehden digitekstisivuille pääsee MTV3 Digitekstin sisältöpalveluvalikosta ja sivulta 160.

Sivuilta voi lukea päivän tärkeimmät talousuutiset, tiivistelmän päivän Kauppalehden uutisista sekä Online-uutisotsikot. Palvelu sisältää myös Helsingin Pörssin viivästetyt osakekurssit, indeksit sekä tiedot päivän vaihdetuimmista ja eniten nousseista ja laskeneista osakkeista. Lisäksi käytössä ovat viimeisimmät valuutta- ja korkokatsaukset sekä tulevien taloustapahtumien kalenteri.

Digitekstipalvelua voi käyttää kaikilla markkinoilla olevilla MHP-ominaisuuden omaavilla digisovittimilla. MHP-vastaanotin (Multimedia Home Platform) mahdollistaa vuorovaikutteisten palvelujen käytön.

Digitekstipalvelu on Kauppalehden monimediaperheen uusin jäsen. “Digitaalisten palveluiden kehittäminen on luonteva osa Kauppalehden monimediaa”, Kauppalehden päätoimittaja Eero Tuomisto kertoo.

“Digitaalisten palvelujen avulla haluamme tuoda uusia mahdollisuuksia myös mainostaja-asiakkaillemme”, apulaisjohtaja Markku Kiuru sanoo.

MTV3 Digiteksti on digitaalisessa DVB-T-verkossa lähetettävien MTV Oy:n tv-kanavien (MTV3, MTV3+, Subtv) lisäpalvelu. MTV3 Digiteksti on media, joka tarjoaa uutisia ja mm. MTV3-kanavan tv-ohjelmiin liittyviä sisältökokonaisuuksia, viihdettä sekä uusia mahdollisuuksia mainostajille. Perinteisen banner-näkyvyyden lisäksi kanavalla voidaan toteuttaa esimerkiksi mainostajien omia sivuja eli minisaitteja.

“Kauppalehden tuottama taloussisältö tuo digitekstipalveluun merkittävän lisäyksen, kertoo tekstipalveluista vastaava apulaisjohtaja Kimmo Sinkko MTV Oy:stä.

Digiteksti on perinteistä teksti-tv:tä monipuolisempi

Digiteksti on perinteisen tekstitelevision monipuolisempi ja helppokäyttöisempi muoto. Sivuilla on tekstin lisäksi kuvia, grafiikkaa ja linkkejä. Sivulta toiselle voi sivunumeroiden lisäksi siirtyä myös linkkien avulla samaan tapaan kuin internetissä.

Digitekstipalvelut perustuvat kansainväliseen vuorovaikutteisten palveluiden MHP-standardiin. Digitekstipalvelujen käyttöön tarvittavia MHP-standardin mukaisia digisovittimia on käytössä maassamme noin 30 000 kotitaloudessa. MTV3:n arvion mukaan MHP-laitteiden kysyntä kiihtyy vuoden 2005 aikana. Digitaalisten tv-palveluiden jakeluverkon piirissä on jo noin 94 prosenttia suomalaisista.