Suomeen on syntynyt tämän vuoden puolella jo toinen lehdistötiedotteita välittävä verkkopalvelu, deski.fi. Tammikuun alussa aloitti allworldpress.fi. Deskin taustalla on useita pieniä yrityksiä ja yrittäjiä, jotka hyppäsivät vuoden vaihteessa STT:n Pressi.comista perustamaansa kilpailevaan yritykseen.

Kisa suhteellisen pienistä markkinoista kiristyy. Kuitenkin STT:n omistama Pressi.com, ruotsalainen Waymaker ja norjalaistaustainen Huginonline ovat jo paaluttaneet asemansa vahvasti. Myös viestintätoimistot vievät leijonan osan markkinoista. ”Kilpailijoita on, mutta ideamme on kuitenkin hieman erilainen”, TiedoteDeski Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koski väittää.

Käytännössä palvelu vaikuttaa kuitenkin hyvin samanlaiselta kuin jo alalalla toimivien firmojen toiminta. Palvelussa julkistetaan yristysten tiedotteita ja kuvia sekä ääntä. Aineistoa voi myös tilata.

Deski tekee vuosisopimuksia asiakkaiden kanssa. Yhden tiedotteen hinta vaihtelee 200-250 euron välillä vuosimäärästä riippuen. Kuvat kuuluvat hintaan. Äänitiedote maksaa tuhat euroa valmiiksi tehtynä.

Koski ei halua paljastaa, millainen mediaosoitteisto Deskillä on käytössään. Periaatteessa jakelu tapahtuu toimittajien tilauksien mukaan.

Deskin tavoitteiksi Koski sanoo kannattavan liiketoiminnan. Hän ei kerro asiakas- tai tulostavoitteitaan. ”Tarkennamme tavoitteita puolen vuoden ja vuoden kuluessa, kun näemme kehityksen”, hän sanoo.

Juttupankki kisaa STT:n uuden hankkeen kanssa

Deski on perustanut myös juttupankin, jossa on poimintoja ammatti- ja erikoislehdistä. Deskin juttupankissa on yhteistyölehdistä valmiiksi poimittuna yleisesti kiinnostavimmat artikkelit ilmaiseksi siteerattavaksi sekä myöhemmin ammattitoimittajien kirjoittamia julkaisemattomia juttuja ostettavaksi. Juttupankki kilpailee STT:n vuoden vaihteessa aloittaman oman juttupankin kanssa, jota vetää toimittaja Susanna Bell.

TiedoteDeski Finland Oy:n taustalla ovat piirros- ja animaatiostudio Tradena Oy sekä mediayhtiöt BBM Oy ja Stellatum Oy sekä kolme yksityishenkilöä. Käytännön toimintaa ovat käynnistämässä markkinointipäällikkö Tiina Keränen ja myyntipäällikkö Juhani Levola. Keränen ja Levola ovat siirtyneet uuden yhtiön palvelukseen nykyisin STT:n omistuksessa olevasta Pressi.comista.