Juhlien yhteydessä kilpailee lisäksi yksi suomalainen lyhytelokuva. Festivaalin yhteydessä järjestettävässä European Film Marketissa esitellään näiden lisäksi yhdeksän uutta suomalaista elokuvaa.

Kari Paljakan Eläville ja kuolleille on valittu festivaalin Panorama Special-sarjaan. Elokuva on nähtävissä paitsi normaali-, lehdistö- ja market-näytöksissä myös erityisessä gaalaesityksessä. Elokuvan pääosissa nähdään Hannu-Pekka Björkman ja Katja Kukkola. Eläville ja kuolleille on Sputnikin tuotantoa ja sen kansainvälisestä myynnistä vastaa suuri saksalainen Bavaria Film -yhtiö. Elokuva saa myös Suomen teatteriensi-iltansa Berliinin festivaalin aikana, 18. helmikuuta.

Liisa Helmisen Pelikaanimies kilpailee Berliinin Kinderfilmfest-lastenelokuvasarjassa, jonka pääpalkinnon, Kristallikarhun, voitti vuonna 2003 Klaus Härö elokuvallaan Näkymätön Elina. Kotimaassa jo suuren suosion ja yleisön keränneen Pelikaanimiehen pääosia esittävät Kari Ketonen, Roni Haarakangas ja Inka Nuorgam, se on Lumifilmin tuotantoa ja sen kansainvälinen myyntiagentti on NonStop Sales.

Mika Kaurismäen uusi Brasilia-aiheinen musiikkidokumentti Brasileirinho esitetään festivaalin kunnianhimoisessa Forum-sarjassa, joka on vuosien mittaan vakiintunut Kaurismäen veljesten elokuvien päänäyttämöksi Berliinissä. Brasileirinho on kansainvälinen yhteistuotanto, jonka päätuottaja on sveitsiläinen Marco Forster Productions ja osatuottajat Kaurismäen oma yhtiö Marianna Films sekä brasilialainen Studio Uno. Kansainvälisestä myynnistä vastaa Wide Management.

Kinderfilmfestin nuorisoelokuviin erikoistuneessa 14 Plus -kilpasarjassa on mukana yksi ruotsalais-suomalainen yhteistuotanto, Reza Bagherin ohjaama Populäärimusiikkia Vittulajänkältä. Elokuvan rooleissa nähdään suomalaisista näyttelijöistä mm. Andreas af Enehielm, Jarmo Mäkinen, Kati Outinen ja Tarja-Tuulikki Tarsala. Vittulajängän päätuottaja on ruotsalainen Happy End Filmproductions ja suomalainen osatuottaja Solar Films. Kansainvälisestä myynnistä huolehtii AB Svensk Filmindustri.

Samuli Valkaman ohjaama lyhytelokuva Alright Love kilpailee Berliinissä Berlin Today Award -nimisestä palkinnosta kahden muun opiskelijaelokuvan kanssa. Valkama oli viime vuonna yksi kolmesta voittajasta Berliinin elokuvajuhlien Talent Campukseen liittyvässä lyhytelokuvan käsikirjoituskilpailussa, jonka palkintona oli täysi tuotantotuki Berliinissä tehtävälle lyhytelokuvalle. Vuoden aikana valmistuneet elokuvat kilpailevat nyt keskenään lopullisesta palkinnosta.

Yllä mainittujen elokuvien lisäksi festivaalin yhteydessä järjestettävässä, alalle keskeisessä myyntitapahtumassa European Film Marketissa on esillä yhdeksän muuta suomalaista elokuvaa, jotka ovat: Honey Baby, Juoksuhaudantie, Keisarikunta, Koirankynnen leikkaaja, Kukkia ja sidontaa, Onnen varjot, Paha maa, Vares ja Ystäväni Henry.