Yksi yleisimmistä naisten keskustelunaiheista on sen oikean löytäminen. Elina Pirinen päätyy kirjassaan siihen, että oikean löytäminen on enemmänkin mielentila, jossa ollaan valmiita sitoutumaan. Kun elämäntilanne muuttuu, saattaa myös kumppanin tarve muuttua.

“Parisuhteisiin liittyvät asiat puhuttavat ihmisiä kaikissa
elämänvaiheissa. Toivon, että näkemyksistäni ja kokemuksistani olisi hyötyä ihmissuhdepulmien ratkomisessa ja että ne rohkaisisivat jokaista lukijaa ottamaan irti enemmän omasta elämäntilanteestaan. Olen kirjoittanut kirjan myös siksi, ettei kaikkien tarvitsisi tehdä parisuhteissaan aina samoja
virheitä”, toteaa Elina Pirinen.

Pirinen on myös vuosien mittaan lukenut lukemattomia ihmissuhdeoppaita keski-ikäisten pariskuntien yhdessä tekemistä kirjoista new age -henkisiin “rakkautta on kaikkialla” -opuksiin. Samalla Pirinen elätteli unelmaa oman ihmissuhdekirjan kirjoittamisesta.

“Halusin tehdä sellaisen oppaan, jossa kerrotaan kaikista niistä asioista, jotka olisin toivonut tietäväni jo parikymppisenä”, Pirinen toteaa.

Kirjassa on myös viihteellisiä deittailusanakirjamääritelmiä, joita Pirinen on kerännyt yli neljä vuotta.

“Toivon että ne hauskuuttavat ja helpottavat suhdeviidakossa sukkulointia. Tee se itse -terapiaosuudet puolestaan on tarkoitettu itsetutkiskelun avuksi”, Pirinen kuvailee.

Elina Pirinen (s. 1977)
Elina Pirinen työskentelee toimittajana aikakausilehti Cosmopolitanissa ja on erikoistunut artikkeleissaan ilmiöihin, ihmisiin ja ihmissuhteisiin. Tampereen yliopistosta valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteri on vastikään aloittanut seksologian opinnot.

Vuonna 1981 perustettu Ajatus Kustannusosakeyhtiö on Gummerus Kustannuksen omistama itsenäinen kustannusyksikkö. Ajatus Kirjat julkaisee vuosittain noin 50 muistelma-, elämäkerta- ja tietokirjaa.