Bonnier teki niin kuin suurimman omistajan pitääkin. Hän pelasi norjalaiset ulos Alma-kaupasta, ja keräsi itselleen sekä uutta bisnestä että voittoa kaupastaan. Myös suomalaiset instituutiot käärivät rahaa sisäpiirikaupoilla ennakkoon, ja joku suotuisaan aikaan osakkeita ostanut piensijoittaja hyvällä onnella. Tämä osoittaa, että kannattaa omistaa ja mahdollisimman paljon.

MTV3 jää Suomeen osana Bonnier-konsernia, mikä on sinällään myönteistä, koska nyt talolla on oikea ja selkeä mediaomistaja, joka on kiinnostunut alasta. Voidaan olettaa, että MTV3 tuottaa tulosta, kun yhtiö noudattaa Bonnierin talousvaateita. Eri asia on, jaksaako Bonnier investoida Suomen mainostelevisioonsa. Ehkäpä Bonnier ohjelmien suurostajana saa maailmalta tuotua ruutuun jotain sellaista, joka muutoin voisi jäädä pois. Mediamyynnissä Maikkari tuskin saa apuja lahden takaa. Luultavaa onkin, että Sanoma käyttää nyt tilaisuutta hyväkseen ja tulee voimakkaalla rahoituksella kasvattamaan Nelosen osuutta yhä nykyaikaisempana kanavana. MTV3:n uhkana on pudota lopullisesti Bonnierin unohtamaksi suomalaiseksi junttikanavaksi, jollainen se yhä selvemmin jo nyt on.

Alma kääpiöityy Sanoman rinnalla pieneksi maakuntasarjan yrittäjäksi. Ympäri Suomea sijaitsevat lehdykkäiset ovat laskevilla markkinoilla todella työntäyteinen sarka kynnettäväksi. Paras näkymä lienee Kauppalehdellä, joka tuo rahaa taloon huolimatta Taloussanomien pyristelyistä viedä osansa suhteellisen pienistä bisnesuutisten markkinoista. Kasvualana Alma pitää online markkinapaikkojaan, joista tunnetuimpia on etuovi.com. Kasvu on reipasta, mutta Alma ei varmasti tule olemaan alalla yksinään, koska muutkin yrittäjät ovat havainneet, minne kannattaa toimia suunnata.

Alman varsinaisena ongelmana on omistuksen hajautus, mitä johto esittelee osakkaille hyvänä asiana. Tosiasiassa se on yhtiön kannalta huono. Almassa ei ole enää selkeää omistajatahoa, joka päättäisi, mitä tehdään ja kenet vastuutehtävään palkataan. Moni asia jää sattuman varaan. Riippuu millainen hallituskoalitio alkaa Almassa vaikuttaa. Jos herraonni on yhtä suotuisa kuin Nokiassa, kun Jorma Ollila astui vetäjän sappaisiin, voidaan olettaa, että Alma pysyy keskikastin kohtalaisen kannattavana suomalaisena mediatalona. Muhkean velkakuormansa takia Almalla ei ole voimavaroja kuitenkaan mihinkään näyttävämpään operaatioon kuten yritysvaltauksiin saati merkittävien uusien bisneksien perustamiseen. Tämä tehtävä jää Suomessa Sanoman hoidettavaksi, missä se varmasti nykyistä uutta tyyliään noudattamalla tulee menestymään. Huonoa herraonnea ei Almalle kannata toivoa. Haasteet ovat nyt sen verran suuria.