Microsoft aloitti hakukoneensa kehitystyön maalikuussa 2003. Hakukoneessa on indeksoitu viisi miljardia dokumenttia. Kone voi tulostaa millisekunnissa sata miljoonaa sivua. Yhtiön mukaan tämä on mahdollista muillakin hakukoneilla, mutta MSN-haku eroaa siten muista, että se tarjoaa vastaukset esitettyihin kysymyksiin, joka on olennaisin ero. Käytännössä tämä on toteutettu siten, että hakuprosessi on yksinkertainen ja kansanomainen. Hakija voi valikosta määrittää esisyötetyt tarkennetut hakuehdot, jotka muissa hakukoneissa pitää itse osata määritellä. Kieli- ja aluerajaukset on MSN-hakukoneessa selkeämpää kuin entisissä.

Mainosmyynti aiotaan toteuttaa Overturen kautta.

MSN-hakukoneen markkinointi hoidetaan pelkästään webin avulla. Päälanseeraus on MSN:n oman sivuston kautta ja muiden isojen saittien kautta. Ruotsissa kanavana on mm. Aftonbladet.se.