Flowman on kehittänyt sähköisen työkalun painon kuormitussuunnitteluun. “Production Planner on sähköinen kuormituskalenteri, jonka avulla painon kaikilla työntekijöillä on käytössä sama tieto suunnitellusta työkuormasta konekohtaisesti” kertoo Flowman Oy:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen.

Flowman on tullut tunnetuksi maailman ensimmäisestä graafisen alan ASP-pohjaisesta työnkulkujärjestelmästään. Järjestelmää käyttävät painot ja kustantajat pohjoismaissa, mm. Sanoma Osakeyhtiön lehtipainot Vantaalla, Forssassa ja Varkaudessa.

Parasta järjestelmässä on sen integroituminen kiinteäksi osaksi Flowmanin työnkulkujärjestelmää” , Karjalainen kertoo. “Nyt koko tuotantoketju kuormitussuunnittelusta asiakaspalvelun kautta painolevylle voi hoitaa yhdellä ainoalla järjestelmällä”.

Flowman Production Plannerin Beta versio on tällä hetkellä käytössä muutamilla Flowmanin asiakkailla. Laajemmin se on saatavilla IFRA2005-messujen jälkeen ensi syksynä.

Kun Production Planner integroidaan osaksi Flowmanin työnkulkua, painon asiakkaat näkevät heille tehdyt varaukset kirjautuessaan sisään työnkulkujärjestelmään. Painotyötilaus tehdään silloin yksinkertaisesti täyttämällä varauksesta puuttuvat tai korjaamalla virheelliset tiedot, kuten painosmäärä, sivumäärä, värillisyys ja versiointi.

Oululainen Flowman Oy kehittää ja markkinoi ratkaisuja graafisen tuotantoprosessin automatisoimiseksi.