Taloussanomien pääkirjoituksen mielestä tiedotusvälineiden luotettavuus on vakava asia. “Vaikka yksittäisen lahjakortin vaikutuksia toimittajiin ei ole mitään syytä yliarvoida, on alalla periaatteessa syytä olla hyvin tarkkana menettelytavoista. Tärkeä tiedotusvälineiden toimintaa ohjaava tekijä ovat luotettavuus ja tasapuolisuus. Oikeaa tietoa on usein vaikea välittää, mutta siihen on pyrittävä. Toimituksen ulkopuoliset vaikutukset journalistisiin valintoihin on minimoitava. Periaatteessa jo pelkkä vaikuttamisen mahdollisuus journalistiseen sisältöön on ongelma, joka nakertaa median uskottavuuspääomaa yleisön silmissä”, Taloussanomat toteaa.

“Median luotettavuus ja uskottavuus on paitsi kansalaisten myös yritysten edun mukaista. Vahvasti jonnekin päin kallellaan oleva tiedonvälitys muuttuu markkinointiviestinnäksi eli mainonnaksi.”

“Kansalaisten suhtautuminen mainontaan taas on aivan toista kuin tiedotusvälineiden omaan sisältöön. Lukijoilla, katsojilla ja kuuntelijoilla on aina oikeus tietää millaisen viestinnän kanssa he ovat tekemisissä. Tämän vuoksi toimittajien riippumattomuutta on varjeltava mustasukkaisesti pienissäkin asioissa”, Taloussanomat vaatii.

Messujen järjestäjä on Suomen Optisen Alan Tukkukauppiaat ry.