Göteborgin elokuvafestivaalilla nähdään vahva otos uutta suomalaista fiktio- ja dokumenttielokuvaa. Kisa alkaa tänään.
Pohjoismaisen kilpasarjan palkinnosta kisaa kahdeksan muun elokuvan kanssa Suomessa vastikään menestyksekkäästi valkokankailla aloittanut Aku Louhimiehen Paha maa.

Festivaalin Nordic Light -sarjan 17 elokuvasta peräti kahdeksan on suomalaisia. Pitkiä fiktioita edustavat Veikko Aaltosen Juoksuhaudantie sekä Claes Olssonin 11. helmikuuta kotimaan ensi-iltansa saava Onnen varjot. Valikoimaa täydentää tunnin mittainen, meillä jo televisiossa nähty Juha Wuolijoen Gourmet Club – jonka kolme esitystä oli myyty loppuun jo useita päiviä ennen festivaalin alkua!

Dokumenttielokuvista Nordic Lightissa mukana ovat Marja Pensalan Punainen raketti, Kim Finnin Riot on!, John Websterin Sen edestään löytää, Petteri Saarion Sisukivi sekä Sergei Dvortsevoin In the Dark.

Elokuvataiteessa uudelleen virinneen poliittisuuden kunniaksi perustetussa Fighting the System -esityssarjassa on siinäkin mukana yksi suomalainen dokumenttielokuva, Thomas Balmèsin Nokia-aiheinen Säädyllinen tehdas.

Göteborgin festivaalin yhteydessä järjestettävässä, elokuva-alan ammattilaisille suunnatussa Nordic Event -tapahtumassa esitetään yllämainituista elokuvista kolme: Gourmet Club, Onnen varjot sekä Paha maa.

Göteborgin elokuvafestivaali jatkuu helmikuun 5. päivään asti.