USA:ssa rich media -mainonta nousee 1,02 miljardiin dollariin viime vuoden 796 miljoonasta. Koko online-mainonta hakupalvelumainonta mukaanluettuna on tänä vuonna 11,3 miljardia dollaria, kun se viime vuonna oli 9,4 miljardia.

TNS Media Intelligencen mukaan USA:n verkkomainonnan osuus on noin 5,5 prosenttia koko mainonnasta ilman hakupalveluita. Suomessa mediamainonnan määrä oli viime vuonna 1,15 miljardia euroa Mainonnan neuvottelukunnan tuoreen tilaston mukaan. Rahamäärästä oli vastaavaa, pelkkää verkkomainontaa kaksi prosenttia eli 23 miljoonaa euroa.

Googlen hakukone arvioitiin eMarketerin selvityksessä erittäin hyväksi ilmoitteluvälineeksi. Google saa 98 prosenttia tuloistaan maksetuista hakuilmoituksista. MSN:n ennuste on hyvä, joka perustuu Microsoftin valta-asemaan ohjelmistomaailmassa.

Google ja Yahoo! ovat suurimmat verkkomainontaan erikoistuneet yritykset. Google keräsi maailmanlaajuisesti viime vuonna kolmen vuosineljänneksen aikana 2,12 miljardia dollaria liikevaihtoa, jossa oli kasvua 130 prosenttia edellisestä vuodesta. Yahoo! nosti liikevaihtoaan vastaavana aikana 220 prosenttia saavuttaen 2,09 miljardin dollarin myynnin.

Maksulliselle sisällölle valikoitua kysyntää

eMarketer tutki myös maksullisen verkkosisällön kehittymistä ja havaitsi, että kuluttajilla on edelleen vähän haluja maksaa verkkosisällöstä. eMarketer arvelee, että internetin käyttäjät eivät ole valmiita maksamaan uutisista, mutta silti on olemassa maksullisen sisällön myynnille lisämahdollisuuksia erityisesti viihdealalla, jossa kaupaksi menevää on musiikki-, elokuva-, peli- ja urheilutieto.