Al Jazeera tunnetaan myös Osama bi Ladenin äänitorvena. Asema on julkistanut bin Ladenin äänikirjeitä ja lausuntoja ensimmäisenä. Asema kuitenkin ilmoittaa olevansa puolueeton uutiskanava, joka on kerännyt nopeasti suuren suosion arabiaa puhuvissa maissa. Al Jazeera on ollut Yhdysvaltain hampaissa, kun kanava on julkistanut mm. Irakin sodasta tietoja, jotka ovat olleet amerikkalaisille epäedullisia.

Yhtiö hakee isoa PR-toimistoa muovaamaan sen yrityskuvaa myönteisemmäksi länsimaissa, erityisesti USA:ssa. Toimistojen tarjouskierroksesta lennähtivät heti alussa ulos amerikkalaisten suuret firmat, Burson-Marsteller ja Hill&Knowlton, koska niillä olisi tullut ristiriita nykyisten asiakkaidensa kanssa. Kumpikin on ollut sidoksissa voimakkaasti Yhdysvaltain hallituksen antamiin toimeksiantoihin Irakissa. Jatkokierroksella ovat mukana Chime Communications, Publicis ja Grayling, PRWeek-julkaisu kertoo.