SanomaWSOY-konsernin liiketoimintaryhmä Sanoma Magazines on tehnyt sopimuksen Independent Media Holding B.V.:n ja sen tytär- ja osakkuusyhtiöiden (IMH-ryhmä) ostamisesta. Independent Media muodostuu pääasiassa kuudesta Venäjällä ja Ukrainassa toimivasta yhtiöstä. Velaton ja kassaton kauppahinta on noin 142 milj. euroa. Yhtiön liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutumisen ehtona on Venäjän ja Ukrainan kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Lisäksi edellytyksenä on, että tiettyjen lisenssinhaltijoiden kanssa saadaan hyväksyttävät lisenssisopimukset.

Ostettu yritys kustantaa 31 kuluttaja- ja yleisaikakauslehteä ja kolmea sanomalehteä. Tunnetuimpia aikakauslehtiä on mm. Cosmopolitan ja sanomalehdistä The Moscow Times. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 70 miljoonaa euroa.

Independentin hollantilaiset pääomistajat ostivat syksyllä takaisin oligarkki Vladimir Potaninilta hänen omistamansa osakkeet. Osakkaiden suunnitelmissa oli muodostaa maan suurin kustantamo, jonka perustaminen kuitenkin kariutui.