Sekä Haanpään että Sartren syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Molempia muistetaan. Käännöskirjallisuuden uutuuksia on mm. Vargas Llosalta ja Coetzeelta. Nykyajan pimeästä puolesta kertovat raportti naiskaupasta ja orjatytön tarina. Kevätkaudella ilmestyy runsaasti käytännön tietokirjoja unohtamatta runoutta, jännitystä ja lasten- ja nuortenkirjoja.

KOTIMAINEN KAUNOKIRJALLISUUS

ROMAANIT JA KIRJALLISUUDENTUTKIMUS

Mikko Reitalan esikoisromaani Päähenkilö on ihmissuhdetarina, jonka päähenkilö on krooninen konfliktinvälttelijä ja oman elämänsä sivuhenkilö.

Pirkko Aitoahon romaani Parempia ihmisiä kertoo ihmisen haavoittuvuudesta ja rakastamisen vaikeudesta.

Pentti Haanpään Kirjeet sisältää valtaosin ennen julkaisemattomia Haanpään kirjeitä ja vastauskirjeitä. Kirjan ovat toimittaneet Vesa Karonen ja Esko Viirret. Haanpään syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 ja kuolemasta 50 vuotta.

Voitto Ruohosen väitöskirja Paha meidän kanssamme – Matti Yrjänä Joensuun romaanien yhteiskuntakuvasta näyttää miten todistusvoimaisen kuvan Harjunpää-romaanit antavat suomalaisesta yhteiskunnasta.

RUNOT

L. Onervan Pilvet ja aurinko – Runoja vuosilta 1953–1963 on valikoima ennen julkaisemattomia runoja. Teoksen on toimittanut Hannu Mäkelä.

Hannu Mäkelän Jonakin päivänä kirjoitan sinusta runon avaa uuden kauden runoilijan lyriikassa.
Toivo Laakson Kuin ensi kesä on oivaltavien tokaisujen runoutta.

Niilo Rauhalan kokoelmassa Aavistus ja ihme muisto ja luonnontunne ovat vahvasti läsnä.

Saila Susiluodon proosarunoja Auringonkierto hallitsevat meren, matkanteon ja saapumisen kuvat.

SUOMENNETTU KAUNOKIRJALLISUUS

OTAVAN KIRJASTO
Otavan kirjastossa julkaistaan merkittävien nykykirjailijoiden teoksia. Keväällä ilmestyy kolme romaania.

Perulaisen Mario Vargas Llosan romaanissa Paratiisi on nurkan takana kuuluisan isoäidin Flora Tristanin ja kuuluisan tyttärenpojan Paul Gauguinin tarinat limittyvät toisiinsa, vaikka he eivät koskaan tapaa toisiaan.

Etelä-afrikkalainen nobelkirjailija J.M. Coetzee käsittelee romaanissaan Elizabeth Costello – Kahdeksan oppituntia filosofisia ja moraalisia kysymyksiä.

Amerikkalaisen Pulitzer-palkitun William Kennedyn Albany-sarja jatkuu. Sisäpiiri on matka sodanjälkeisen Amerikan demokraattisen unelman pimeään ytimeen.

SEITSENTÄHDET
Seitsentähdet-sarjassa julkaistaan maailmankirjallisuuden klassikoita. Kevätkaudella ilmestyy neljä teosta.

Jean-Paul Sartren syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi julkaistaan uusintapainoksena hänen omaelämäkerrallinen pienoisromaaninsa Sanat.

Viikinkitarinoiden klassikko Frans G. Bengtssonin Orm Punainen ilmestyy ajanmukaistettuna suomennoksena.

Barbaarit tulevat tänään on valikoima merkittävän kreikkalaisen lyyrikon Konstantinos Kavafiksen runoja edesmenneen Tuomas Anhavan suomennoksina.

Sivistyksen hedelmiä on valikoima 1700-luvulla eläneen ranskalaisen Chamfortin mietteitä ihmisluonnosta, moraalista ja vallasta. Teoksen on toimittanut ja suomentanut Martti Anhava.

NYKYROMAANEJA

Ruotsalaisen tunnetun ihmissuhde- ja seksiterapeutin ja kirjailijan Katerina Janouchin Läheinen on omaelämäkerrallinen romaani avioliittohelvetistä alkoholistimiehen kanssa. Janouch vierailee Helsingissä tammikuussa.

Tanskalaisen Jakob Ejersbon Pohjolan voima kuvaa aalborgilaisten nuorten odysseiaa halki huumehöyryisen nuoruuden kohti yhteiskuntakelpoista aikuisuutta. Ejersbo vierailee Tampereella Henki ja elämä -kirjafestivaalilla helmikuussa.

Ana Menéndezin Rakas Che on nostalginen romaani rakkaudesta Che Guevaraan ja kuubalaispakolaisten kaihosta kotimaahansa.

MANKELL
Henning Mankellin Comédia infantil on romaani katulapsi Neliosta. Poika kertoo tarinansa tehdessään kuolemaa afrikkalaisen satamakaupungin teatterin katolla.

Mankellin ruotsalaiskomisario Kurt Wallanderin tutkimuksista kertovat yhdeksän dekkaria julkaistaan uudessa sarja-asussa.

CRIME CLUB
Shanghaissa syntyneen Qui Xiaolongin dekkarissa Punaisen sankarittaren kuolema paljastuvat murhatun naisen, Puolueen ikonin, salaisuudet.

Venäläisen Alexandra Marininan Kaikesta täytyy maksaa – Kamenskaja tutkii on Marininan neljäs suomennettu rikosromaani.

Ruotsalaisen Åsa Nilsonnen dekkarissa Siveysvyö tukholmalaispoliisi Monika Pedersen ratkoo kuuluisan näyttelijättären murhaa.

JÄNNITYS JA FANTASIA

Saksalaisen Petra Hammesfahrin Pahantekijä on psykologinen trilleri, joka kertoo järjettömältä tuntuvaan väkivallantekoon syyllistyvästä naisesta.

Skotlantilaisen Val McDermidin Viimeinen kiusaus on kolmas Tony Hill -trilleri.

Lian Hearnin Nurmi vuoteenaan – Otorin klaanin tarina 2 on fantasiaseikkailu taistelevista klaaneista keskiaikaisessa Japanissa.

Otavan fantasiaromaani -sarjassa ilmestyy Robin Hobbin Narrin palvelija – Lordi Kultainen 2.

STELLA-SARJA
Ruotsalaisen Elisabet Nemertin Valkoinen lilja on vauhdikas ja romanttinen seikkailu renessanssiajan Italiassa. Noah Hawleyn Kaikki sanovat tahdon on romaani parisuhteesta ja sitoutumisesta.

TIETOKIRJAT

KULTTUURI JA TAIDE
Peter von Baghin Suomalaisen elokuvan uusi kultainen kirja sisältää alkuperäisen kirjan koko materiaalin sekä lisäksi esittelyt elokuvista vuodesta 1992 nykyhetkeen ja kattavat henkilöesittelyt. Teos on puolta laajempi kuin ensimmäinen laitos.

Simon Jamesin Keltit on runsaasti kuvitettu, ensimmäinen suomeksi ilmestyvä laaja tietopaketti maineikkaasta kansasta ja sen rikkaasta kulttuurista.

Ninian Smartin Uskontojen maailma kertoo maailman uskonnoista, niiden synnystä, historiasta ja kehityksestä.

Riitta Nikulan Suomen Arkkitehtuurin ääriviivat on kattava ja runsaasti kuvitettu Suomen rakennustaiteen historian esittely. Teoksesta ilmestyy sekä suomen- että englanninkielinen laitos.

LÄHIHISTORIA, YHTEISKUNTA, YRITYSELÄMÄ

Kimmo Rentolan Vallankumouksen aave – Vasemmisto, Beljakov ja Kekkonen 1970 antaa kokonaiskuvan “Beljakov-kriisistä”, jolla oli kauaskantoisia vaikutuksia Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin. Teos pohjautuu kotimaiseen, läntiseen ja itäiseen alkuperäislähteistöön.

Tapio Bergholmin Sopimusyhteiskunnan synty 1 – Työehtosopimusten läpimurrosta yleislakkoon – SAK 1944–1956 kuvaa kuinka Suomeen syntyi tulonjaon nelikanta, kun valtiovalta ja kolme tasavahvaa etujärjestöä muovasivat talouspolitiikkaa.

Erkki Toivanen tarkastelee teoksessaan Eurooppalaisuuden rajoilla kriittisesti Eurooppa-aatteen syntyä ja kehitystä sekä pohtii EU:n tulevaisuutta.

Pia Olssonin Myytti ja kokemus – Lotta Svärd sodassa on Lotta Svärd -järjestön historian toinen osa.

Hopeasiipi – Sata vuotta Helkamaa on satavuotiaan suomalaisen perheyrityksen historiikki. Helkama! ­­– Sata vuotta mainontaa kertoo yrityksen mainonnasta. Kummankin teoksen tekijä on Tapani Mauranen.

Aavaranta-sarjassa ilmestyy Pauli Juutin Toivon johtaminen. Se esittelee uuden johtamismenetelmän, jonka lähtökohtana on myönteisyys.

Vesa Salmen Vapauden rajat – Filosofien sitaatteja työstä ja elämästä sisältää oivalluksia työelämästä ja työyhteisöstä.

IHMISKAUPPA JA NAISEN ASEMA

Viktor Malarekin Natashat – Seksibisneksen uhrit on raportti maailmanlaajuisesta naiskaupasta. Malarek vierailee Suomessa tammikuussa.

Mende Nazerin ja Damien Lewisin Orja – Kaapatun tytön tie Sudanista Lontooseen kertoo sudanilaisen Menden elämästä, joka myytiin kotiorjaksi.

Somalisyntyinen, Hollannin parlamentin jäsen Ayaan Hirsi Ali kertoo esseekokoelmassaan Neitsythäkki – Islam, nainen ja fundamentalismi naisen asemasta.

ELÄMÄKERRAT, IHMISSUHTEET, ELÄMÄTAITO

Keijo Leppäsen teoksessa Mika Häkkinen – Mestarin paluu uomen tunnetuin kilpa-ajaja kertoo elämästään niin urheilijana kuin yksityishenkilönä ja perhenisänä.

Eija Lapinleimun 10 ja 1/2 gurua –­ Tieni irti riippuvuuksista on rankka selvitymistarina. Kirjassa esitellään myös lukuisia itsehoitomenetelmiä.

Tinni Ernsjöö Rappen ja Jennie Sjögrenin Liian tunnollinen on puheenvuoro nuorten koulutettujen naisten työuupumuksesta.

Alexandra Fuller kertoo teoksessaan Sodan jäljet – Matkoja afrikkalaisen sotilaan kanssa matkastaan Sambiasta Zimbabwen kautta Mosambikiin, rakkaudesta ja vihasta, valkoisen ihmisen syyllisyydestä ja mustan väestön syvistä kärsimyksistä.

Wayne W. Dyer selvittää kirjassaan Ajaton viisaus miten entisaikojen opetuksia voi soveltaa omaan elämäänsä.

Lapsipsykologi Torey Haydenin Hiljaisuuden lapset kertoo kolmen kaltoin kohdellun lapsen selviytymistarinan.

MATKAILU

Molvanîa – Itä-Euroopan hyljeksitty helmi on naurettava, täydellinen matkaopas paikoista, joihin et halua mennä ja maasta, jota ei ole. Tämän kansainvälisen menestyskirjan tekijät ovat Santo Cilauro, Tom Gleisner ja Rob Sitch.

Uudessa Otavan kartta + opas -sarjassa ilmestyvät ensimmäisinä Barcelona, Kreeta, New York, Pietari, Praha ja Rooma. Uudenlaiset matkaoppaat on rakennettu kartta-aukeamien ympärille.

Ingrid Wikholmin Matkailijan Provence on käytännönläheinen matkaopas ja värikäs kuvateos.

Matti Salon ja Ilari E. Sääksjärven Andeilta Amazoniaan on matka- ja tietokirja maailman suurimman sademetsän tilasta ennen ja nyt.

Maailman 100 suurta ihmettä esittelee maailman merkittävimmät rakennelmat ja luonnonihmeet mantereittain.

Anne Saarenojan kuvateos Kauneinta Suomea antaa monipuolisen kuvan kotimaastamme ja suomalaisesta elämäntavasta. Kirja ilmestyy suomeksi ja englanniksi.

Portraying Finland on suomalaisten asiantuntijoiden tietopaketti Suomesta ja suomalaisuudesta.

LUONTO JA PUUTARHA

Suuri suomalainen luonto-opas on kattava teos, joka esittelee maamme keskeiset eläin- ja kasvilajit ja tarjoaa ajankohtaista tietoa mm. luonnonsuojelusta. Kirjan tekijät ovat Antti Halkka, Jani Kaaro, Juha Valste ja Seppo Vuokko.

Hannu Jänneksen ja Pekka Saikon Linnunlaulun Suomi on kirjan ja cd-levyn paketti 90 yleisestä tai muuten merkittävästä suomalaisesta linnusta.

Dick Forsmanin ja Olli Vesikon Päiväperhoset Suomen luonnossa on maastokäyttöön soveltuva tunnistamisopas.

Marjorie Blameyn ja Christopher Grey-Wilsonin Otavan kasvitieto esittelee yli 2400 Euroopan kasvilajia.

Otavan värikasvio ilmestyy uudistettuna laitoksena.

Mauri Korhosen Tunnista sieni on sienestäjän perusteoksen uudistettu laitos.

Håkan ja Christina Petterssonin Maustekasvit opastaa yrttien kasvatuksessa ja hoidossa sekä kertoo niiden käytöstä.

Bjørn A. Raybon ja Odd Løvmon Nurmikot ja maanpeitekasvit on kotipuutarhurin käytännönläheinen opas.

Beate Slipher ja Kari Osvold antavat teoksessaan Viihtyisät pihat ja parvekkeet vinkkejä kodin ulkotilojen sisustamiseen.

LIIKUNTA, RETKEILY, ELÄIMET
Petri Räisäsen Astanga – Joogaa Sri K. Pattabhi Joisin perinteen mukaan on opas astangajoogan maailmaan.

Terje Nordbergin Juoksijan opas antaa ohjeita ja käytännön neuvoja kaikentasoisille juoksijoille.

Liiku ja nauti – Kotilääkärin kunto-opas esittelee tutut lajit uusin ideoin.

Jens Bursellin Eräretkeilyopas on perusteellinen tietopaketti.

Erkki Norellin ja Seppo Polameren Jopas sattui… – Kalastuskommelluksia seitsemältä vuosikymmeneltä sisältää humoristisia kalastustarinoita.

Bruce Foglen Koiranomistajan käsikirja on monipuolinen tietokirja.

Uma Aaltosen Kuttu ja kutunpito – Pieni kirja vuohesta, sen hoidosta, maidosta ja juustosta ilmestyy uutena painoksena.

SISUSTAMINEN, JUHLAT, PUKEUTUMINEN, KOTI, KÄSITYÖT

Anu Jokelan ja Jeppe Tuomaisen Suomalainen sisustuskirja rohkaisee sisustamaan persoonallisesti.

Kotilieden suuri juhlakirja auttaa kaikkien kodin juhlien järjestelyissä.

Suvi Ruotsin Tapakirja tarjoaa nykyihmiselle neuvoja arkeen ja juhlaan.

Magdalena Ribbing antaa kirjassaan Puhujan avuksi neuvoja ja knoppeja sekä puolivalmiita puheen runkoja.

Johanna Salovaaran Näytä hyvältä – Pukeutumisopas naiselle antaa tietoa muodista, tyylistä ja pukeutumisesta.

Mireille Guilianon Ranskattaret eivät liho paljastaa ranskalaisten naisten hoikkuuden salaisuuden.

Sirkka-Liisa Lehtisen Kotihommat haltuun on opas moneen arjeen pulmaan.

Korjaa ja nikkaroi on opas kodin ja pihan kunnostukseen.

Kaffe Fassetin Kauneimmat kuvioneulemallit tarjoaa yli 190 kiehtovaa mallia.

Lesley Stanfieldin ja Melody Griffithsin Neulojan käsikirjassa on yli 160 mallineuletta käsityön ystäville.

KEITTOKIRJAT JA GASTRONOMIA

Ludvig XV:n keittiömestari – Keittotaidon kannettava käsikirja sisältää ruokaohjeita ja hauskoja kuriositeetteja Ranskan kuninkaan hovista 1700-luvulta. Kirjan ovat toimittaneet Leena Järstä ja Tuula Royer-Rantala.

Markus Maulavirran, Christer Lindgrenin ja Sebastian Nurmen Mestari Markuksen ruokamatka suosii suomalaisia raaka-aineita ja tarjoaa noin 60 reseptiä.

Antti Vahtera ja Visa Nurmi ovat koonneet teokseensa Yksinkertaisesti yhdessä – Antin ja Visan helpoimmat reseptit pidetyimmät ruoat kolmesta kirjastaan.

Heli Laaksosen ja Markku Haapion Munakirja on runoilijan ja ruokakirjailijan tietopaketti ja keittokirja.

Kati Napan ja Simo Moison Metsän makuja on reseptikokoelma ja tietopankki suomalaisen metsän antimista.

Tuija Ruuskan Kasviskeittiö tarjoaa reseptejä ja tietoa kasvisruoasta.

Keittiön kautta – ruoanvalmistajan kirja kertoo perusasiat ruoanlaitosta. kiinnostuneille. Kirjan tekijät ova Eira Mäkinen, Kaija Kiikka, Riitta Meriluoto ja Reetta Väätäinen.

Päivi Heinisen toimittama Isoäidin keittiössä – Makuja ja muistoja on nostalginen ruokakirja, johon on koottu reseptejä 1920-luvulta nykypäivään.

Taina Salovaara on toimittanut Anna-lehden ruokasivujen resepteistä neljän keittokirjan sarjan: Parhaat keitot, Suolaiset piirakat, Rehevät salaatit ja Pienet makeat.

HUUMORI

Mikko Aarnen ja Mia Kankimäen Lapselliset on hauska täytettävä vauvakirja nykyperheen makuun.

Pirkko-Liisa Perttulan Hurttahuumoria sisältää kaskuja, sattuvia lausahduksia koirista ja koiraihmisistä.

Mervi Marttilan Parantunut hoidosta huolimatta sisältää hervottomia lipsahduksia, jotka on poimittu suoraan lääkäreiden saneluista.

Brittiläisen stand up -koomikon Jeff Greenin Sinkkuelämän ABC ­­–­ Selviytymisopas on sinkkuelämän oppimäärä.

Pirkan tehoniksit – Suvival Kit esittelee niksivälineiden kärkikymmenikön vuosilta 1974–2004, ykkössijalla sukkahousut. Pirkan kielletyt niksit – X-Files sisältää julkaisemattomat, ällikällä lyövät niksit. Kummankin kirjan tekijä on Anssi Orrenmaa.

HAKUTEOKSET

Kaarina Turtian Otavan uusi sivistyssankirja on kompakti jokamiehen sivistyssanakirja, joka selvittää noin 14 000 vierasperäisen sanan merkityksen ja etymologian.

Kustaa Vilkunan teoksesta Etunimet ilmestyy uudistettu laitos. Teoksen on toimittanut Pirjo Mikkonen.

ÄÄNIKIRJAT

Äänikirjoina julkaistaan Hannu Mäkelän Äiti, Outi Pakkasen Yön yli ja Reidar Palmgenin Lentämisen alkeet, Keijo Leppäsen Mika Häkkinen ja Silja Sillanpään Reissukissa Katti Matikainen.

LASTEN JA NUORTEN KIRJAT

KUVAKIRJOJA, SATUJA JA RUNOJA
Markus Nummen Hiiri joka päätti olla norsu kertoo ystävyydestä, erilaisuudesta ja itsensä hyväksymisestä. Kirjan on kuvittanut Kati Kinnunen.

Tuula Kallioniemen Kaveria ei jätetä, pikku nalle on satukertomus Roope-pojan leluista ja siitä mitä tapahtuu kun joukkoon liittyy viisi nukkavierua nallea. Kirjan on kuvittanut Christel Rönns.

Maikki Harjanne jatkaa Santtu ja ihmehärveli -kirjallaan taaperoikäisille suunnattua kuvakirjasarjaansa.

Jukka Itkosen Koipihumppa on kokoelma eläinaiheisia riimirunoja. Kirjassa on Christel Rönnsin mustavalkoinen piirroskuvitus.

Eric Hillin Puppe täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan uutena juhlapainoksena mm. ensimmäinen Puppe-kirja, Missä Puppe piileksii? Kevään Puppe-uutuus on muotoon leikattu isokokoinen pahvikirja Puppe uimarannalla.

Annette Tisonin ja Talus Taylorin 1970-luvulla syntyneistä barbakirjoista julkaistaan uusintapainoksina Barbabapan matka ja Barbapapan uusi talo.

H.C. Andersenin syntymän 200-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestyy juhlalaitos Kaarina Kailan kuvittamasta H.C. Andersenin satuaarteita -kokoelmasta. Kirja sisältää viisi klassikkoa: Peukalo-Liisa, Pieni merenneito, Ruma ankanpoikanen, Villijoutsenet ja Satakieli.

ALOITTEVILLE LUKIJOILLE
Tuula Kallioniemen Koulu on kivaa, Konsta jatkaa helppolukuista, alaluokkalaisten arjesta kertovaa sarjaa. Kirjan on kuvittanut Leena Lumme.

Aukusti Salon Meidän lasten aapinen ilmestyy näköispainoksena vuodelta 1935. Aapisen on kuvittanut Rudolf Koivu.

PULTIT AHMIMISIKÄISILLE
Tuija Lehtisen Futiskuvioita kertoo pelottoman keskushyökkääjän Jasu Holman uusimmista peli- ja treenikuvioista.

Australialainen Morris Gleitzmanin Konna kaukana on kolmas kirja jättiläiskonna Nilkun seikkailuista.

Yhdysvaltalaissyntyinen Torey Hayden kertoo kiusatun ja väheksytyn pojan selviytymistarinan kirjassaan Pöllöpoika.

Yhdysvaltalaisen Louis Sacharin Kuka ei kuulu joukkoon? on tarkkanäköinen kuvaus lasten ennakkoluuloista, ystävyydestä ja omantunnon äänestä.

Ruotsalaisen ”lasten dekkarikuningattaren” Laura Trenterin Prätkäjengin kosto on toinen trilleri Julianista ja moottoripyöräjengiläisistä.

TYTTÖJEN MAAILMASTA

Tuija Lehtisen Laura pitää pintansa -romaanissa päähenkilö saa tarpeekseen kiltin tytön roolistaan.

Anu Ojalan Rautakavio-romaanissa eläinrakas Julia jatkaa ongelmallisen hevosen kouluttamista.

Brittiläisen Jacqueline Wilsonin Lola Rose on tarkkanäköinen kuvaus perheväkivallasta.

Amerikkalaisten teini-idoleiden Mary-Kate Olsenin ja Ashley Olsenin kirjasarja jatkuu romaaneilla Sisäpiirin bileet ja Salainen ihastus.

Pirkko-Liisa Perttulan Tyttöjen kesken sisältää ohjeet ja vinkit kaikkeen, mitä tarvitaan silloin kun tytöt kokoontuvat yhteen pitämään hauskaa. Kirjan on kuvittanut Nadja Sarell.

FANTASIAA JA SEIKKAILUA

Virpi Saarisen Jäälinnun sulka -romaanissa liikutaan sekä nykyhetkessä että esihistoriallisella ajalla. Saarinen kuvaa lomittain peruskoulun yläastetta käyvän Auran ja usmaheinän heimoon kuuluvan Laia-neidon askelia kohti naiseutta.

Ville Suhosen Tuulensieppaaja kertoo lappalaisesta tytöstä, Tuulista, joka ystävystyy harvinaisen eläimen, naalin kanssa.

Tanskalaisen Lene Kaaberbølin Näkijän tytär aloittaa kansainvälisesti menestyneen neliosaisen fantasiasarjan Dina-tytöstä, joka on perinyt äidiltään näkijän lahjan. Kaarberbøl tunnetaan suositun Witch-sarjan tekijänä.

Yhdysvaltalaisen Michael Hoeyen Esirippu aukeaa jatkaa sympaattisen hiiriherran, Hermux Tantamoqin seikkailuja.

SIGNAL-SARJA

Ruotsalaisen Josefine Adolfssonin omakohtainen esikoisteos Ketä kiinnostaa! on yhteiskuntakriittinen dokumenttiromaani huumenuorista.

Suomenruotsalaisen Annika Lutherin Kadotettu metsä vie lukijan vaaralliseksi kääntyvälle survival-seikkailulle Suomen ja Venäjän raja-alueelle.

TIETOA LAPSILLE JA NUORILLE

Reetta Niemelän ja Leena Lumpeen Miljan puutarha -kuvakirjassa kerrotaan pihan ja puutarhan kasveista, eläimistä ja työkaluissta sekä puutarhanhoidosta.

Ensimmäinen eläinkirjani on esikouluikäisten vankka yleistietopaketti maailman eläimistä, niiden elintavoista ja lisääntymisestä.

Robert Winstonin Miksi minä olen minä -kirjassa selitetään mistä ihminen koostuu ja mikä tekee ihmisestä ainutlaatuisen yksilön.

Elizabeth Dalbyn Luonnon ihmeitä <>teoksessa paljastetaan eläin ja kasvikunnan ilmiöitä uusimman valokuvaustekniikan avulla.