Sami Rainisto tykittää Taloussanomia
Sami Rainisto tykittää Taloussanomia

Pentikäisen mukaan on käynnissä kova jumppa, jotta lehdestä saadaan kannattava. ”Jää nähtäväksi, mahtuuko tähän maahan kaksi taloussanomalehteä. Se markkina on aika pieni”, toteaa puolestaan Sanoma-WSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.

”Talouselämän mukaan Sanoma-WSOY on hakannut päätä seinään talouspäivälehtensä kanssa alusta lähtien. Kymmenien miljoonien eurojen tappiot tuottanut lehti ei ole onnistunut murtamaan merkittävästi pääkilpailijansa Kauppalehden asemaa. Sijoittajat eivät ole mielissään kroonisesta rahareiästä”, kirjoittaa Talouselämän jutussaan toimittaja Sami Rainisto.

Mediaviikon kommentti:

Onnea Pentikäisen jumppatunneille!

Taloussanomat on ollut muiden tiedotusvälineiden, erityisesti Talouselämän lakkautuslistalla alusta lähtien. Siitä huolimatta Taloussanomat on kasvattanut levikkiään ja lukijakuntaansa tasokkaana talousalan uutislehtenä. Olisi todella sääli, jos nyt kun lehti on saanut jo kunnon asemaa, se joutuisi Hesarin kirjanpitäjien leikkuriin. Sanoman johtomiesten puheet ovat kuitenkin tällä kertaa varsin selkeää tekstiä aiempaan verrattuna. Tähän saakka johto on aina vakuuttanut, että Taloussanomat pysyy ja kehittyy. Valitettavasti taivaanranta näyttää nyt aika pahaenteiseltä.

Lehden levikki on noussut ja sen tarjonta on monipuolistunut, kun IT-viikko sulautettiin sen liitteeksi. Arkilevikiksi ilmoitetaan Mediakortissa 34.784 ja lauantain levikiksi 64.893. Nämä ovat hyviä lukuja, joilla pitäisi uskaltaa jatkaa. Talousjournalismi kaipaa kunnon kilpailua. Sitä tarvitsevat myös lukijat ja koko Suomen talouselämä. Pitää olla vaihtoehtoja. Olisikin hyvin toivottavaa, että Pentikäisen käynnistämät jumppatunnit tuottaisivat haluttua tulosta.

Mediaviikko
Paavo Vasala