Uusi uutistoimisto ja tiedotepalvelu aloittaa toimintansa Suomessa perjantaina 14. tammikuuta. All World Press -uutispalvelun nimellä kulkeva toiminta tuo verkkoaikakauden kilpailua perinteiseen uutismarkkinaan, jota Suomen Tietotoimisto (STT) on hallinnut pitkään ylivoimaisesti. Myös STT:n tiedotepalvelu saa haastajan. All World Pressin päätoimittaja ja pääomistaja on kustantaja Juhani Aromäki, jolla on pitkä media-alan kokemus.

All World Press tuottaa ja myy uutisia ja sisältöjä medioille,
organisaatioille sekä muille kiinnostuneille. All World Press
-uutispalvelukokonaisuuteen kuuluu kolme pääkanavaa:
Uutispöytä-uutistoimisto, Info-Free -tiedotepalvelu ja
Maailmanikkuna-lukemisto internetissä (www.allworldpress.com)
joka on yleisölle suunnattu, mainosrahoitteinen verkkolukemisto, Juhani Aromäki kertoo.
Info-Free -tiedotepalvelu on maksullinen tiedotteiden julkistamiseen tarkoitettu palvelu, jota yritykset ja yhteisöt voivat käyttää, hän sanoo. STT:llä on nyt käytössään saman tyyppinen Pressi.com -tiedotepalvelu.

All World Pressin taustayhtiö on Auditorium Oy, jonka pääomistaja
Juhani Aromäki on. Hän myi Gummerus Kustannus Oy:lle perustamansa ja luomansa Ajatus Kirjat -kustantamon, jonka johdosta hän siirtyi viime kesänä uuteen tehtäväänsä.

Aromäki sanoo Mediaviikolle, että hän uskoo kysyntää löytyvän heidän palveluilleen. “Aiomme tehdä hyvää jälkeä matalalla profiililla”, hän vakuuttaa.

Toimittajaksi Helsingin toimitukseen on nimitetty FM Katri Talaskivi. FM Mika Kulju on nimitetty Pohjois-Suomen kirjeenvaihtajaksi. Hänen asemapaikkansa on Oulu. YM Irja Wendisch on nimitetty Saksan-kirjeenvaihtajaksi. Hänen asemapaikkansa on Berliini. Toimituksen assistentiksi on nimitetty fil.yo Kaisa Väkiparta. Lisäksi toimituksen vahvuuteen kuuluu joukko avustajia.
.