Kuluttajilta kysyttiin, mikä saa heidät todennäköisimmin vastaamaan sähköpostimainoksiin, yleisin vastaus oli alennukset (27 %). Seuraavilla sijoilla olivat yleinen tuotekiinnostus (24 %), kilpailut (20%), brandin tunnettuus (20 %), houkuttelevat kuvat (5 %) ja huumori (5 %).

Selvityksen mukaan tuotteiden markkinoijista 92 prosenttia sisällyttää sähköpostin markkinointibudjettiinsa ja 51 prosenttia aikoo lisätä sitä vuonna 2005.

Valtosa markkinoijista käyttää sähköpostia kuitenkin vielä asiakassuhteen ylläpitämiseen. Uusien asiakkaiden hankintaan ja suoraan myyntiin sekä brandin luomiseen sähköpostia käytetään tehottomasti. Vain 41 prosenttia markkinoijista mittaa sähköpostikampanjoiden tehoa. Lisäksi 63 prosenttia mainonnan päättäjistä ei ole tietoisia uusista sähköpostimarkkinoinnin säännöksistä ja yksityisyyden suojan määräyksistä.