KKO antoi päätöksensä 7.1.2005. Pakina julkaistiin Iltasanomissa 17.4.2001 otsikolla ”Sulavat sanat”. Siinä toimittaja hersytteli sanan säilää seuraavasti: ”Kuopiossa on pieni pizzeria, johon viaton matkalainen eksyy ja tilaa marinaran. Eteen isketään muultakin kuin ulkonäöltään huussinlunkkua muistuttava lätkyrä, jonka pinnalla harhailee muutama purkkisimpukka. Vielä kitukasvuisemmat katkaravut, puolisen tusinaa, hukkuvat ilkeästi venyvään edamjuustokuorrutukseen.”

Tämä teksti oli liian paksua baarin pitäjälle, ja asia meni oikeuteen. Käräjäoikeus aluksi vapautti toimittajan syytteistä, mutta hovioikeuden mielestä teksti oli myös liian tuhtia. Hovioikeus mätkäisi toimittajalle kunnianloukkauksesta 30 kappaletta 31 euroan päiväsakkoa, yhteensä 930 euroa. Lisäksi hovi määräsi painovapauslain painovapauden tuottamuksellisesta väärinkäyttämisestä 15 kappaletta 124 euron päiväsakkoa eli yhteensä sakkoja tuli 1860 euroa. Hovin mielestä erityisesti ”huussinlunkkua muistuttava lätkyrä” oli pahasti sanottu.

Korkein oikeus kuitenkin totesi, että elinkeinonharjoittajan on siedettävä tarjoamiinsa tuotteisiin tai palveluksiin kohdistuvaa kärjekästäkin julkista arvostelua, kunhan arvostelu perustuu paikkansa pitäviin asiatietoihin. KKO toteaa, että ”tässä tapauksessa kirjoittajan arvio on perustunut hänen omiin mielipiteisiinsä hänelle tarjoillun ruoan ulkonäöstä ja mausta. Kirjoittajan tässä yhteydessä käyttämä kielikuva, jota syytteessä tarkoitetaan, on omiaan herättämään lukijassa voimakkaan kielteisiä käsityksiä tarjotusta ruoasta. Siitä ei kuitenkaan voida saada kirjoituksen asiayhteyden ja tyylilajin perusteella sellaista käsitystä, että kirjoittaja olisi väittänyt ruokaa epähygieeniseksi tai elintarvikkeeksi sopimattomaksi.”