Myyjinä toimivat pääomasijoittaja Intergate ja kolme kiinteistönvälitysyritystä, jotka perustivat palvelun vuonna 2000.

Muita Alma Median luokiteltuihin ilmoituksiin keskittyineitä verkkopalveluita ovat Suomessa toimivat Etuovi.com, Autotalli.com, Monster.fi sekä useassa maassa toimiva Mascus.com ja Ruotsissa toimiva Byttruck.com.

City24.ee on Viron johtava asuntokaupan verkkopalvelu. City.ee kattaa noin 70 prosenttia Viron asuntotarjonnasta ja sen palvelussa on tarjolla 200 kiinteistönvälittäjäyrityksen kohteet. Viikoittain palvelua hyödyntää yli 40 000 kävijää. Viron ja venäjän lisäksi palvelu toimii myös suomeksi ja englanniksi.

“City24.ee:n osto soveltuu täysin Alma Median strategiaan. Olemme markkinajohtaja Suomessa valitsemillamme alueilla ja seuraava luonnollinen jatko on laajentuminen lähialueille. City24 tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden laajentaa Suomessa hyvin käynnistynyttä Etuovi.comin liiketoimintaa myös ulkomaille. City24:llä on valmiina monikielinen palvelu mm. venäjäksi sekä suunnitelmat Liettuaan ja Latviaan laajentumisesta”, toteaa Alma Median luokitelluista verkkopalveluista vastaavan Alma Media Interactive Oy:n toimitusjohtaja Raimo Mäkilä.

Viron asuntomarkkinat ovat kasvaneet viime vuosina vahvasti. Asuntokauppojen määrä kasvoi vuonna 2003 yhteensä 16 prosenttia. Vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen aikana tehtiin 10 700 kauppaa ja päättyneen vuoden kasvun ennustetaan olevan edellisvuoden kaltainen. Asuntojen keskihinta vuonna 2003 oli 472 000 kruunua (30 100 euroa). Keskihinta kasvoi 13 prosenttia vuodesta 2002. Alhainen korkotaso on tukenut sitä, että kiinnostus asunnon hankintaan on pysynyt edelleen vahvana. Asuntolainojen otto kasvoi 61 prosenttia vuonna 2003.

“City24 on saavuttanut vahvan aseman internetissä tapahtuvassa kiinteistöilmoittelussa. Yhteistyö Alma Median kanssa luo uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa internetin kautta välitettävien palveluiden tarjontaa mobiilipalveluihin ja myös muihin välineisiin kuten lehtiin ja televisioon. Asiakaslähtöinen suhtautuminen tietotekniikan kehittämiseen sekä halu monistaa Alma Median parhaimpia liiketoimintakonsepteja auttavat meitä tarjoamaan asiakkaillemme alan johtavat palvelut niin nykyisillä kuin uusillakin markkina-alueilla, Kinnisvaraportaalin toimitusjohtaja Marko Veerberk sanoo.