Weblogit opetuksen ja oppimisen tukena -hanke on saanut Helsingin yliopiston opetusteknologian kehityspalkinnon. Weblog edistää verkkokeskustelua ja opiskelijalähtöistä oppimista.
Päiväkirjamaiset weblogit ovat helpoin ja yksinkertaisin tapa julkaista tietoa verkossa, arviointiraati toteaa.

Opetusteknologiapalkinnon 16.12. saanut valtiotieteellisen tiedekunnan hanke aikoo tuoda weblogit myös jokaisen yliopistolaisen välineeksi.

Weblogien avulla opiskelijat ja opettajat voivat helposti julkaista verkossa kaikkea niin opintoihin, tutkimukseen, opetukseen kuin yliopiston ulkopuolisiinkin asioihin liittyvää materiaalia. Mahdollisuus kommentoida toisten sivuja ja saada itse nopeaa palautetta mahdollistaa vilkkaan ja elävän keskustelun. Weblogeihin voi tutustua osoitteessa http://www.valt.helsinki.fi/blogs/blog/esittely.htm

Työryhmään kuuluvat Jere Majava, Timo Harmo, Jarmo Levonen ja Jussi Rytkönen. Weblogien kanssa opetusteknologian kehittämispalkinnon jakoi Halki, poikki ja pinoon -hanke, jonka tarkoituksena on edistää MapInfo-paikkatietojärjestelmän interaktiivista ja tieteidenvälistä käyttöä. Hankkeen työryhmän jäsenet ovat maantieteen, suomen kielen, pohjoismaisten kielten ja pohjoismaisen kirjallisuuden sekä soveltavan kasvatustieteen laitoksesta.

Kilpailuun osallistui 17 hanketta. Opetusteknologiapalkinnolla yliopisto haluaa kehittää oppimisympäristöjä ja tehdä tunnetuksi uuden tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia opetuksen kehittämisessä. Palkinnot myöntää yliopiston rehtori. Kumpikin voittajahanke palkittiin 10 500 euron palkinnolla.