Ruotsin radio laittaa itsensä säästökuurille lähivuosina. Yhtiö aikoo vähentää osa-aikaisten työntekijöiden määrää 400:lla vuoteen 2010 mennessä. Nyt heitä on 1900. Säästyneet rahat käytetään ohjelmiston ja sisällön kehittämiseen ostamalla enemmän palveluita freelansereilta ja ulkopuolisilta tuotantoyhtiöiltä. Säästöjä on tulossa yhteensä 245 miljooaa kruunua vuodessa.

Ruotsin radion toimitusjohtaja Peter Örn sanoi tiedotustilaisuudessaan, että tarkoituksena on kehittää kolmea osa-aluetta: musikkiohjelmia, journalistiikkaa ja kulttuuria. Hän uskoo vahvasti julkiseen radiopalveluun, joka on koko kansan käytettävissä.

Ruotsin radiossa tulevien käytännön toimenpiteiden selvittäminen jatkuu koko kevään 2004. Kesän kynnyksellä on luvassa uusi julkistus, mitä tehdään vuoden 2007 jälkeen ohjelmistolle, jakelulle ja organisaatiolle.