MTV3-kanavan ohjelmista Venla-ehdokkaaksi on tarjolla W-tyyli parhaaksi viihdeohjelmaksi ja Me Stallarit tavoittelee parhaan komediasarjan titteliä.

Paras viihdeohjelma –kategoriassa ehdolla olevan W-tyylin André Wickström on lisäksi ehdolla parhaaksi esiintyjäksi. Paras esiintyjä -sarjassa ehdolla on myös toinen MTV3:n kasvo: Noriko Show’n tehnyt näyttelijä Outi Mäenpää.

Syksyn seurattu komediasarja Me Stallarit kilpailee paras komediasarja –kategoriassa ja on ehdokkaana myös yleisöäänestyksessä, jossa kanavan toisena ehdokkaana on lauantai-iltojen BumtsiBum! Yleisöäänestyksessä ehdokkaat ovat kanavien asettamia. Yleisöäänestys alkaa 26.12.2004, kun kanavat alkavat lähettää yleisöäänestystraileria.

Vuoden parhaat ohjelmat sekä esiintyjät palkitaan Venla 2004 Gaalassa, ja jokaiseen sarjaan on valittu kolme ehdokasta, joista paras palkitaan suorassa lähetyksessä Tampereelta perjantaina 28.1.2005. Venla Gaalan 2004 järjestää TV2.

Ehdokkaita ja voittajia valitsemassa on asiantuntijaraati, johon kuuluvat Jukka Virtanen, Tuukka Temonen, Axa Sorjanen ja Marika Makaroff.