Päivittäin sanomalehtien verkkosivuilla käyneiden nuorten
määrä on kolmessa vuodessa lähes kolminkertaistunut , ilmenee Sanomalehtien Liiton teettämässä tutkimuksessa. Sanomalehtien verkkosivuilla ilmoittaa käyneensä 64 prosenttia nuorista.
Kaikkein vanhimmista nuorista peräti 81 prosenttia on käynyt sanomalehtien verkkosivuilla.

Tutkimus osoittaa, että nuorten kiinnostus Internetiin tiedotusvälineenä on jatkuvasti kasvanut. Nuorisotutkimuksen tulosten mukaan Internetin suosituin käyttötarkoitus on sähköposti, jota käyttää usein tai silloin tällöin 84 prosenttia nuorista. Myös erilaisten pelien pelaaminen ja chattailu ovat varsin suosittuja Internetin käyttötapoja. Käyttötarkoitukseltaan ja luonteeltaan Internet poikkeaa näin muista tiedotusvälineistä.

Sarjakuvat, radio- ja televisio-ohjelmat, oman paikkakunnan uutiset, vapaa-aikaan liittyvät ilmoitukset, kotimaan uutiset ja rikosuutiset kiinnostavat eniten nuoria painetun sanomalehden lukijoita. Näitä seuraa yhdeksän kymmenestä nuoresta. Myös urheilu-uutiset, sää, nuorten sivut, kouluun ja opiskeluun liittyvät uutiset kuuluvat nuoria erityisesti kiinnostaviin aiheisiin sanomalehden sisällössä.

Sanomalehtiä lukee 90 prosenttia nuorista, päivittäinen käyttö laskenut

Nuoret käyttävät vuonna 2004 sanomalehtien lukemiseen arkisin ja viikonloppuisin yhtä paljon aikaa kuin vuonna 2001. Arkisin nuoret lukevat sanomalehteä keskimäärin 15 minuuttia ja lauantaisin ja sunnuntaisin 20 minuuttia. Tutkimukseen haastatelluista eli 12-20-vuotiasta vanhimmat lukivat nuorimpia enemmän.

Myös suomalaisten nuorten viikottainen sanomalehtien lukeminen on edelleen huippuluokkaa, sillä lähes 90 prosenttia suomalaisista nuorista lukee sanomalehtiä joka viikko. Päivittäisessä sanomalehteen tarttumisessa on tapahtunut pientä laskua kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Television päivittäinen katselu on nuorten keskuudessa vähentynyt 13 prosenttiyksiköllä.

Tiedot selviävät Sanomalehtien Liiton Taloustutkimus Oy:llä
teettämästä kahdeksannesta valtakunnallisesta Nuorison
mediakäyttötutkimuksesta, jonka aineisto on kerätty kuluvan vuoden syys-lokakuussa. Valtakunnallisessa tutkimuksessa haastateltiin yli 500 nuorta. Edellinen vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2001.