Tuotteen tai palvelun tunnettuuden lisääminen on tärkein syy, miksi mainostajat julkaisevat mainoksiaan hakukoneiden sivustoilla. Myynnin lisääminen on vasta toisella sijalla, todetaan amerikkalaisen hakukoneiden markkinointiin erikoistuneen SEMPO-yhteisön selvityksessä. USA:ssa mainostajat aikovat kasvattaa hakukoneissa mainostamistaan keskimäärin 39 prosentilla ensi vuonna.

Vastaajista 61 prosenttia sanoo, että mainoksien julkaisemisen suurin syy hakukoneiden sivuilla, kuten Googlessa, on lisätä tuotteen julkisuutta. Vastaukset kyselyyn saatiin 288 mainostajalta.

Hakukoneiden mainostulot, niiden markkinointi ja myynti muodostavat vuonna 2004 Yhdysvalloissa neljän miljardin dollarin makkinat. Siitä summasta maksettujen mainosten osuus on 3,3 miljardia dollaria eli 82 prosenttia.

Kohonneet hinnat eivät ole pelästyttäneet mainostajia. Mainostajat ovat valmiita jopa 33 prosentin hinnankorotuksiin, todetaan selvityksessä. Jupiter Research on arvioinut, että vuonna 2005 mainoksien hinnat nousevat 31 prosenttia. Google on jo aiemmin ilmoittanut, että mainoshinnat ovat alakantissaan.

SEMPO on lyhennys sanoista Search Engine Marketing Professional Organization.