Muutoksiin vastaaminen vaatii osaamista, sanoo johtaja Riitta Vuorenmaa
Muutoksiin vastaaminen vaatii osaamista, sanoo johtaja Riitta Vuorenmaa

Suomen Posti on valinnut strategiseksi mainostoimistokumppanikseen PHS:n. Toimistolle keskitetään koko konsernin yritysasiakas- ja kuluttajamarkkinoinnin suunnittelu. Posti on tehnyt tuloksellista yhteistyötä PHS:n kanssa jo toimiston alkutaipaleelta 1990-luvun alusta. Kilpailutuskierroksen jälkeen PHS:n ja Postin yhteistyö syvenee ja laajenee.

Kilpailutuksen viimeisimmässä vaiheessa mukana ovat olleet Hasan & Partners, Lowe & Partners, Sek & Grey, Bob Helsinki ja PHS.

Syksyn aikana Posti on toteuttanut laajan toimistojen arviointi- ja kilpailutuskierroksen. Sen tavoitteena oli valita maan huipputoimistojen joukosta paras mahdollinen kumppani, jonka kanssa voidaan rakentaa konsernille tehokas markkinointiviestinnän kokonaiskonsepti ja toimintamalli Postin entistä haastavammassa toimintaympäristössä.

Postin markkinointia haastavat muun muassa konsernin toiminnan kansainvälistyminen ja toiminnan painopisteen muutos. Postin liiketoiminta painottuu nykyisin laajasti yritysten informaatio- ja materiaalilogistiikkaan, jossa toimintakategoriassa konserni lukeutuu Itämeren alueella edelläkävijäyrityksiin. Toisaalta Postille on tärkeää säilyttää asemansa peruspostipalvelujen luotettavana ja tehokkaana tarjoajana.

-Laajalla evaluointikierroksella tarkastelimme mahdollisuuksia yhteistyöhön alan muiden osaajatoimistojen kanssa. Arviointiin haastoivat yhtä lailla muutokset toimintaympäristössämme kuin ne kasvavat vaatimukset, joita yritysten markkinointiviestinnälle ylipäänsä nykyisin asetetaan. Pitkäjänteinen, kokonaisvaltainen ja brandinrakennustyö edellyttää mainostoimistolta ja yritykseltä entistä syvempää partneruutta ja jatkuvaa yhteisen osaamisen ja tehokkuuden hiomista, toteaa Postin markkinointiviestinnästä vastaava johtaja Riitta Vuorenmaa.