Kirjastosta muodostetaan erillinen kokoelma ja sen nimeksi tulee Heikki Reenpään kirjasto. Se tulee palvelemaan tutkimusta ja näyttelytoimintaa. Kirjasto tarjoaa runsaasti aineistoa vanhan suomalaisen kirjallisuuden tutkimusta varten. Kokoelmista on mahdollisuus järjestää näyttelyitä myös muihin Suomen yliopistojen kirjastoihin ja erikoiskirjastoihin.

Heikki Reenpään kirjasto sisältää laajan kokoelman ennen Turun paloa julkaistua Ruotsin vallan aikaista harvinaista kirjallisuutta 1600- ja 1700-luvuilta. Kirjastossa on myös suuri määrä suomen- ja ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta 1800-luvun alkupuolelta nykypäiviin asti. Lisäksi kirjastossa on laajat kokoelmat raamattuja, uusia testamentteja ja virsikirjoja aina ensimmäisestä Mikael Agricolan suomentamasta Uudesta Testamentista vuodelta 1548. Kirjastossa on kaikkiaan neljä Mikael Agricolan teosta. Almanakkoja, lakeja ja asetuksia sekä Turun akatemian väitöskirjoja on niinikään pitkät sarjat.

Heikki Reenpään kirjasto siirtyy Helsingin yliopiston kirjastolle vuoden vaihteessa. Kirjasto tullaan luetteloimaan Helsingin yliopiston Helka-tietokantaan ja siitä julkaistaan luettelo parin vuoden kuluttua.