UPM:lle menestystä toi ensinnäkin metsäsertifiointijärjestelmien
rinnakkaisvertailuprojekti. Vertailu tehdään yhtiön omistamissa
sekä yhtiön hoidossa olevissa metsissä kansallisten
metsäsertifiointijärjestelmien ja kansainvälisten PEFC- ja FSC –
järjestelmien välillä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Kanadassa.

Toisena palkitsemisen perusteena oli UPM:n Shottonin tehtaan
siirtyminen täysin kierrätyskuidun käyttöön. UPM:n 127
miljoonan euron investointi kasvatti Ison-Britannian
paperinkeräyskapasiteettia lähes kolmanneksella.

UPM on aloittanut yhdessä PPA:n, Defran (Department for Environmental and Rural Affairs) ja WRAPin (Waste and Resources Active Programme) kanssa projektin, jossa määritellään paperinkeräyksen tavoitteet Ison-Britannian aikakauslehtipaperiteollisuudelle.

UPM:n nimitti kilpailuehdokkaaksi The Economist -lehti ja Reed
Business Information.

Palkinnon vastaanotti UPM:n Ison-Britannian ikakauslehtipaperien
myyntijohtaja Graham Fraser. “Haluamme kiittää asiakkaitamme ja olemme ilahtuneita siitä, että tiimimme kova työ saa tällaista tunnustusta”, Fraser sanoi tilaisuudessa.

UPM oli myös mukana tavarantoimittajana yhdessä Sun Chemicalin ja Kodak Polychromen kanssa Polestarin Print Dynamics –koulutusjärjestelmässä, joka voitti Vuoden Tuotantoaloite –palkinnon. Järjestelmä on kehitetty painokoulutukseen, joka kattaa kaikki tärkeimmät painoprosessit mukaan lukien painovärit, paperit ja esikäsittelytyöt.

PPA:n palkinnot tukevat huippustandardien ylläpitoa ja kehittämistä aikakauslehtituotannossa. Ensimmäiset palkinnot jaettiin viisi vuotta sitten. Palkintojen tarkoituksena on tuoda esille alan parhaimmistoa ja tarjota aikakauslehtivalmistuksessa toimiville mahdollisuus saada tunnustusta tehdystä panostuksesta.