Anneli Nordlund
Anneli Nordlund

Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Anneli Nordlund on saanut Maataloustoimittajat ry:n Tiedonjyvä 2004 -palkinnon. Palkinto myönnettiin hänelle maatalouden sääpalvelun kehittämisestä ja ina palvelualttiista asenteesta sääasioitten tiedottamisessa.

Maataloustoimittajat ry. painotti valinnassaan erityisesti Nordlundin tapaa ymmärtää, mitä säävaihtelut merkitsevät maanviljelijälle.

Ylimeteorologi Anneli Nordlund on työskennellyt Ilmatieteen laitoksen palveluksessa vuodesta 1965 lähtien. Maatalouden sääpalvelun kehittäjänä hän aloitti vuonna 1982. Kymmenen vuoden kuluttua sääpalvelu ulottui koko maahan.

-Sääpalvelun kehittämisessä olivat alusta lähtien mukana
meteorologit, maataloustutkimus, maatalousneuvonta sekä maatalouden etujärjestö. Maatalousmeteorologinen asiantuntemus ja alueelliset ilmastoselvitykset olivat palvelun kehittämisen pohjana, Nordlund kertoo.

Vuodesta 1994 lähtien Nordlund on toiminut Ilmatieteen laitoksen
Ilmastopalvelu-ryhmässä ja vastannut mm. maa- ja etsätalouden
ilmastopalvelujen tuottamisesta ja kasvukauden sään tiedottamisesta.

Maataloustoimittajat ry jakaa Tiedonjyvän vuosittain henkilölle, joka on onnistunut kertomaan ruuan ja puun tuottamiseen liittyvistä asioista niin, että viesti puhuttelee mahdollisimman laajaa joukkoa.