Lahjakkaita animaattoreita ja sarjakuvapiirtäjiä haetaan Suomesta Alex – sarjakuvaan perustuvalle animaatio- ja mobiilielokuvatuotannolle. Pohjoinen elokuva- ja mediakeskus POEM, Embuzz Oy (Fin) ja BreakThru Films (UK) järjestävät Alex – Masterclass cartoon script and animation workshopin 14.-16.1.2005 Oulussa.

Workshopin ohjaajina toimivat Dino Athanassiou (Stardust Animation Services/ Dreamworks) ja Charles Peattie (Alex cartoon).

Workshop osallistujista valitaan 2-4 animaattoria työharjoitteluun BreakTrue Filmsille Lontooseen maalis-huhtikuussa 2005. Jakson aikana animaattorit pääsevät osallistumaan Alex –animaation tuottamiseen. Animoitavan elokuvan tuottaa brittiläis-suomalainen yhtymä BreakThruFilms Ltd (UK), Embuzz Oy (Suomi) ja Pohjoinen elokuva- ja mediakeskus (POEM).

Alex -sarjakuva
Alex -sarjakuva

Alex on tunnettu brittiläinen sarjakuva, jota julkaistaan päivittäin UK:n myydyimmässä laatusanomalehdessä The Daily Telegraphissa. Lisäksi Alex sarjakuvaa julkaistaan ympäri maailmaa 17:ssa eri maassa, joten sillä on yli 4,2 miljoonaa päivittäistä lukijaa. Alex on saavuttanut kulttimaineen monissa maailman suurimmissa talouskeskuksissa. Alex sarjakuvaan voi tutustua internetissä osoitteessa http://www.alexcartoon.com/.