New Yorkissa ilmestyvä Hoy sanomalehti on jäänyt kiinni lukijamääränsä liioittelusta. Tribune Companyn julkaisema espanjankielinen lehti ilmoitti lukijamääränsä 46.4% todellista suuremmaksi, toteaa Amerikkalainen Audit Bureau of Circulations tekemänsä tarkastuksen päätteeksi.

Hoyn todelliseksi lukijamääräksi paljastui 49 681kpl, kun lehti itse oli ilmoittanut lukijoita olevan 92 604kpl.

Hoyn tapaus ei suinkaan ole ainoa laatuaan Amerikassa. Audit Bureau of Circulation on havainnut useiden muidenkin lehtien liioitelleen lukijamääriään, Media Daily News kirjoittaa. Hoy joutuu erikoistarkkailuun ja siltä vaaditaan selvitys tulevaisuuden lukijamäärien laskentatavoista.

Muita lukijamääriään liioitelleita lehtiä ovat Hollinger Internationalin Chicago Sun-Times ja Dallas Morning News, jota julkaisee Belo Corp.