Elokuva iskee jalkapallobuumiin. Muutaman vuoden takaisen Bend it like Beckham elokuvan kansainväliset myyntituotot ovat The Numersin mukaan 32,5 miljoonaa US dollaria. Footballer’s Wifes tv-sarja on noussut hitiksi Euroopassa. Suomessa sarja pyöri Nelosella nimellä Pelinaiset. Canal+ aloitti tänä syksynä jalkapallomakasiinin, jossa lauantaisin ja sunnuntaisin Peter Nymanin johdolla suomi-futis-asiantuntijat keskustelevat jalkapallosta.

Joona Tena
Joona Tena

FC Venus on romanttinen komedia miesten ja naisten välisistä eroista ja maailman suosituimmasta pallopelistä – jalkapallosta. Elokuvan ohjaa Joona Tena. FC Venus on Tenan ensimmäinen pitkä elokuva. Ensi-iltansa elokuva saa tammikuussa 2006.

Laura Malmivaara
Laura Malmivaara

FC Venus kertoo aiheesta, joka on liiankin tuttu monille naisille; mitä tehdä, jos mies hurahtaa totaalisesti urheiluun? Pääosissa loistava näyttelijäkaarti: Minna Haapkylä, Petteri Summanen, Laura Malmivaara, Lotta Lehtikari ja Taneli Mäkelä. Loput näyttelijät valitaan alkuvuoden 2005 aikana.

Elokuvan tuottaa Jarkko Hentula tuotantoyhtiö Talent Houselle ja sen ovat käsikirjoittaneet jalkapallofani, toimittaja Outi Keskevaari ja jalkapalloa inhoava kirjailija Katri Manninen. Elokuvan levittää Suomessa Columbia TriStar Nordisk Film Distributors Oy. Tv-oikeudet on ostanut Nelonen, joka näyttää elokuvan kanavallaan vuonna 2008.

Jalkapallo mediayhtiöiden businesta

Jalkapalloseurojen omistuksesta käydään kovaa kamppailua ja suuret mediayhtöt ovat voimakkaasti mukana busineksessa. News Corp taustallaan Rupert Murdoch on Manchester Unitedin suurimpia omistajia. Pariisilainen suur-seura Saint Germain kuuluu Vivendi Universal -konserniin. AC Milanin taustoilla on häärinyt mediamoguuliksi tituleerattu Silvio Berlusconi.

Suomessa HJK:n taustavoimina vaikuttaa Olli-Pekka Lyytikäinen, joka jalkapalloseuran ohella johtaa A-lehdet Oy:tä.