Liikenne- ja viestintäministeriö selvitytti digisovittimien lukumäärät Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin yhteydessä.
Kotitalouksista 437 000:lla oli antenni- tai kaapelilähetysten katseluun soveltuva digivastaanotin. Kun mukaan otetaan myös satelliittilähetysten vastaanottoon soveltuvat laitteet, luku nousee 516 000:een. Prosentteina ilmaistuna 21,5 % kotitalouksista on siirtynyt digiaikaan.

Vastaava tilanne antenni- tai kaapelilähetysten vastaanottimien määrässä toukokuussa 2004 oli, että 360 000 suomalaista kotitaloutta oli hankkinut katseluun soveltuvan digisovittimen tai digitelevision. Määrä oli keväällä kasvanut kolmessa kuukaudessa 100 000:lla. Silloin digiaikaan oli siirtynyt 15 prosenttia kotitalouksista.

Aikomuksissa kirimistä

Toukokuun selvityksen mukaan kotitalouksista, joissa digisovitinta ei vielä ole, noin 19 prosenttia aikoi tai arvioi sellaisen seuraavan puolen vuoden aikana ostaa. Lukumääräisesti tämä tarkoitti 387 600 aikomusta.

Tilaston mukaan kesän ja syksyn aikana digivastaanottimen on hankkinut 156 000 kotitaloutta. Aikomuksista on jääty 231 600 kappaletta. Kasvu on hidastunut keväästä.

Marraskuun tilanteen mukaan noin 200 000 talouteen aiotaan hankkia digisovitin seuraavan puolen vuoden aikana.

Digisovitin löytyy parhaiten useamman kuin yhden hengen talouksista ja useimmin pienempien kaupunkien ja maaseudun talouksista kuin isoista kaupungeista. Digisovittimet ovat yleistyneet antennitalouksissa huomattavasti nopeammin kuin kaapelitalouksissa.

Suomessa on noin 2,4 miljoonaa kotitaloutta.