Venäjällä toimivan hollantilaisen lehtikustantamon Independent Median ja miljardööri Vladimir Potanin omistaman Prof-Median yhdistymishanke on kariutunut. Molempien tarkoituksena oli synnyttää Venäjälle maan suurin lehtikustantamo yhteistuumin.
Yhtiöt jatkavat nyt itsenäisinä entiseen tapaansa.

Hollantilaiset kustantavat lehteään itse mm. Pietarissa
Hollantilaiset kustantavat lehteään itse mm. Pietarissa

Independent Median pääjohtaja Derk Sauer yhtiökumppaneineen on ostanut takaisin Potaninin yhtiölle viime vuonna myymänsä 35 prosentin osuuden osakkeista. Kommersant-lehden mukaan Potanin osti osakkeet 35 miljoonalla dollarilla ja möi takaisin vuoden kuluttua 45 miljoonalla. Hinnan nousua selitetään hyvin kehittyvällä mainosmyynnillä.

Hollantilaisten yhtiö on nyt Venäjän suurin aikakauslehtien kustantaja. Päälehtiä ovat talouslehti Vedomosti, sekä Cosmopolitan ja Mean’s Health. Yhtiön julkaisuihin kuuluvat myös sanomalehdet The Moscow Times ja The St. Petersburg Times, jotka ovat ilmestyneet jo kymmenkunta vuotta.
Potaninin päätuote on hyvin menestyvä tabloid-lehti Komsomolskaya Pravda.