Holmes Report on valinnut Hill & Knowltonin vuoden 2004 eurooppalaiseksi viestintätoimistoksi. Pan European Consultancy of the Year -tutkimuksessa H&K sijoittui kärkeen useimmilla tarkastelluista osa-alueista.

Tarja Jussila
Tarja Jussila

“H&K:lla on erittäin hyvä maine. Kun kysyttiin viestintätoimistojen työntekijöiltä, missä muussa toimistossa kuin omassaan he haluaisivat mieluiten työskennellä, tutkimuksen vastaajat valitsivat useimmin juuri H&K:n”, Holmes Reportissa todetaan.

Arvostettu amerikkalainen Holmes Report tutkii viestintätoimistoja alan ammattilaisten keskuudessa. Pan European Consultancy of the Year -tutkimus tehtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. European Consultancy Report Cardia varten Holmes Report otti yhteyttä 550 viestintätoimistoon eri puolilla Eurooppaa. Loppuraportti valmistui yli 120 toimistosta.

Luovaa ongelmanratkaisua

Tutkimuksessa kiitetään Hill & Knowltonin Euroopan-toimistojen kattavaa verkostoa, kasvuvauhtia sekä toiminnan monialaisuutta. H&K:n toiminta on jakautunut tasaisesti aina markkinointiviestinnästä ja kriisiviestinnästä yhteiskuntasuhteisiin sekä talousviestintään saakka, minkä tutkimus nostaa tärkeäksi tekijäksi menestyksen kannalta.

Huomattavimpana ja hieman yllättävänäkin piirteenä Holmes Report pitää Hill & Knowltonin Euroopan-toimistojen luovuutta. Vastaavasti tutkimus kehuu toimistojen yksinkertaisuudessaan tehokasta ComPASS™-suunnittelutyökalua.

Tunnettuus tuo luottamusta

Hill & Knowltonilla on Holmes Reportin mukaan tunnetuin yhteiskuntasuhteiden hoitamisen brändi Euroopassa. Yrityksen jokin aika sitten uusittu visuaalinen identiteetti vakuuttaa luovuudesta ja persoonallisuudesta aiempaa voimakkaammin.

Holmes Report löysi Hill & Knowltonista hyvin vähän heikkouksia. Markkina-alueista vahvimpia olivat Iso-Britannia, Belgia ja Saksa. Espanja oli ainoa alue, missä H&K jäi toiseksi. H&K:n olennaisena haasteena tutkimus pitää pysymistä kilpailun kärjessä myös tulevaisuudessa.

Markkinat Suomessa taaplaamista vielä

Tämä syksy on osoittanut, että viestintätoimistojen markkinat ovat elpymässä, mutta kyllä tämä on vielä taaplaamista paikoillaan, toimitusjohtaja Tarja Jussila toteaa. “Nyt taistellaan”, hän sanoo.

Alan ilmiönä on, että asiakkaat pitävät kiinni entisistä toimistosuhteistaan. Luontaista vaihtoa on vähän. “Kaipaisin väriä tässä suhteessa, vaikka en halua valittaakaan”, hän huomauttaa.

Lisätietoja tutkimuksesta:

The Holmes Report/European Consultancy Report Card 2004

http://www.holmesreport.com/