Henkilöstölehtien taso on Suomessa parantunut, toteaa henkilöstölehtien arvosteluraati, joka arvioi Suomen Tiedottajien Liiton henkilöstöpäivillä 29 alan julkaisua. Palkitut lehdet ovat Agriset, Otso, PrimaVera, Sanomia ja Yliopistolainen.

Kunniakirjalla palkitut lehdet ovat:

Agriset, Hankkija-Maatalous Oy
– kaikilla osa-alueilla toimiva, omin voimin tehty henkilöstölehti
Otso, Verohallitus
– henkilöstöläheinen sisältö ja kuvitus
PrimaVera, Finnvera Oyj
– suuren oloinen pieni lehti
Sanomia, Sanoma Osakeyhtiö
– ammattimainen henkilöstölehti kaikilla osa-alueilla
Yliopistolainen, Helsingin yliopisto
– poikkeava, mutta hyvin hallittu lehden koko

Palkitut henkilöstölehdet:Takana vas. päätoimittaja Ritva Lassila, Sanomia-lehti, toimittaja Hannele Lotsari-Coffeng, Otso-lehti, päätoimittaja Reetta Vairimaa, Yliopistolainen-lehti, toimitussihteeri Kaisa Sailas, PrimaVera-lehti. Edessä vas. päätoimittaja Pirjo Haapanen, Agriset-lehti, toimituspäällikkö Johanna Kotipelto, Otso-lehti, taittaja Maisa Puranen, Yliopistolainen-lehti, päätoimittaja Eila Alajoki, PrimaVera-lehti
Palkitut henkilöstölehdet:Takana vas. päätoimittaja Ritva Lassila, Sanomia-lehti, toimittaja Hannele Lotsari-Coffeng, Otso-lehti, päätoimittaja Reetta Vairimaa, Yliopistolainen-lehti, toimitussihteeri Kaisa Sailas, PrimaVera-lehti. Edessä vas. päätoimittaja Pirjo Haapanen, Agriset-lehti, toimituspäällikkö Johanna Kotipelto, Otso-lehti, taittaja Maisa Puranen, Yliopistolainen-lehti, päätoimittaja Eila Alajoki, PrimaVera-lehti

Katsauksen tuomaristoon kuuluivat viestintäyrittäjä, toimittaja Sonja Sihvola, graafisen suunnittelun professori Tapio Vapaasalo ja valokuvaaja Peter Forsgård.

Tuomariston mielestä taso on parantunut, koska tekniikkaa, kuten digikameroita ja taitto-ohjelmia,osataan käyttää aiempaa paremmin. Myös journalistinen ote on napakoitunut.

Kaikkia osa-alueita ei vielä hallita yhdessä lehdessä, tuomarit toteavat.

Omin voimin ja ulkopuolisten tekijöiden valmistamat lehdet ovat lähentyneet tasoltaan. Itse tehdyt ovat henkilöstöläheisempiä, tuomarit sanovat.

Sisällöllinen rakenne tuottaa kuitenkin ongelmia. Juttujen pitäisi siirtyä jouhevasti toiseen. Myös juttujen tulisi olla eri mittaisia. Pitkiäkin juttuja tarvitaan taustoimaan, jotta lehti ei jäisi pinnalliseksi, he sanovat.

Pääkirjoituksien todetaan parantuneen. Sen sijaan kuvateksteissä on paljon kehitettävää. Samoin kuvitukseen tulee kiinnittää parempaa huomiota. Kuva-aiheiden tulisi sopia yrityksen toimintaan. Liian sisäsiistit kuvat eivät istu haalaritöihin, tuomarit huomauttavat.