Subtv
Subtv

Subtv:n ohjelmapäällikkö Maaretta Tukiainen valottaa
lopettamispäätöksen taustoja seuraavasti:

”Musiikki on televisiossa hankala laji, viime vuosina lähinnä vain
musiikkia sisältävät viihdeohjelmakonseptit (Idols, Levyraati, BumtsiBum jne.) ovat tavoittaneet suuria yleisöjä. Subilla on nyt kolme vuotta tehty kunnianhimoisesti nuorten aikuisten populaarimusiikkiohjelmaa, jolla on ollut vankka kannattajakuntansa. On sääli, ettei yhtälö ole kaupallisesti
kannattava. Mitä rajatumpi kohderyhmä, sitä rajatumpi määrä katsojia kokonaisuudessaan, mikä puolestaan vaikuttaa ratkaisevalla tavalla sisääntulevaan rahaan. Kun yhtälöön vielä ynnätään Suomi-tariffien mukaiset ÄKT-, Teosto- ja muut maksut, on lopputulos kaupallisesti mahdoton. Ainakin Subtv:n kaltaisella kanavalla, jossa pelataan pienillä ohjelmabudjeteilla.”

Musiikkohjelmien tulevaisuudesta kanavalla Tukiainen ei enempiä vielä paljasta:

”Suomalaisen populaarimusiikin kohtalo onkin nyt musiikkiteollisuusalan yhteisissä käsissä. Tarvitaan selkeästi yhteen hiileen puhaltamista ja saavutetuista eduista luopumista puolin ja toisin, jotta Suomen TV:ssä voidaan jatkossakin nauttia korkeatasoisesta kotimaisesta popmusiikista.”

Musiikkiohjelmien tilasta ja kohtalosta Suomen tv-kentässä käydään keskustelua maanantaina 22.1. klo 22.45 nähtävässä Sessionsissa. Kommentoimassa ovat mm. 4Popin toimittaja Mikko Silvennoinen, levy-yhtiömoguli Asko Kallonen sekä joukko artisteja ja tv-kanavien edustajia.