Kaarle XVI Kustaa vallankaadon kohteeena
Kaarle XVI Kustaa vallankaadon kohteeena

Näin kirjoittaa Resumé-verkkolehti tänään. “Aiomme vapauttaa kuninkaan lapset orjuudesta”, ryhmä toteaa. Ryhmä aikoo saada nopeasti yleisön huomiota tasavallan tukemiseen.

Ryhmä kertoo toimenpiteistän piakkoin, jo ensi vuoden puolella. Lanseeramme kampanjan terävästi ja hyvin, sanoo Lars Jederlund PR-toimisto Rådhuset AB.stä. “Tavoitteena on luoda Ruotsiin nykyaikainen demokraattinen hallintotapa. Itse haluaisin mielellään näkeväni Björn von Sydowin tai Laila Frevaldsin Ruotsin ensimmäisenä presidenttinä”, hän sanoo.

PR-ryhmä on kokoontunut ensimmäisen kerran Ruotsin eduskunnassa Birgitta Ohlssonin johdolla. “Haluamme vapauttaa kuninkaan lapset orjuudesta. Viimeksi viime viikolla näimme ja kuulimme, kuinka kruunun prinsessan rakkauselämä vaikuttaa monarkiaan”, sano Ulf Bergström, yksi avainhenkilöistä ryhmässä. Hän toimii PR-konsulttina Gullers Gruppissa. Ryhmä suunnittelee toteuttavansa ensi vuonna sellaista sissi-pr:ää (gerilla pr), jota Ruotsissa ei ole ennen nähty. Se ei ole markkinointia, vaan laajaa mielipiteen muokkaamista, ryhmässä oleva entinen pankinjohtaja sanoo.