C More Entertainment Finland Oy (entinen Canal+ Finland Oy) saa jatkossa lähettää maanpäällisessä digitelevisioverkossa neljää televisio-ohjelmistoa nykyisen kolmen sijaan. Valtioneuvosto päätti asiasta torstaina 28. lokakuuta. Digi-tv on jo pian puolessa miljoonassa taloudessa.

Tällä hetkellä lähetettävien kanavien lisäksi maanpäällisessä digitelevisiossa nähdään uutena kanavana Canal+ Sport, todetaan liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa.

Finnpanelin elo-syyskuun vaihteessa tekemän tutkimuksen mukaan joka viidennestä kotitaloudesta löytyy digisovitin. Määrällisesti tämä merkitsee 459 000 taloutta (19,6%), joissa on joko antenni-, kaapeli- tai satelliittivastaanottoon tarvittava digisovitin tai digi-tv.
Digisovitin tai digi-tv, jolla voi vastaanottaa digitaalilähetyksiä joko tavallisella antennilla tai kaapeliteitse on 431 000 taloudessa. Määrä vastaa 18,4% kaikista Manner-Suomen talouksista; touko-kesäkuun vaihteessa vastaava luku oli 15,6%.
Valtaosa hankituista sovittimista on antennivastaanottoon tarkoitettuja sovittimia, näitä on 349 000 taloudessa. Kaapelivastaanottoon tarvittavia sovittimia on 72000 taloudessa ja lautasantennivastaanottoon tarvittavia digisovittimia on 52000 taloudessa. Noin 5% sovittimista oli ns. MHP-standardin mukaisia. 71000 taloudessa on useampi sovitin; joko useampi samantyyppinen sovitin tai erityyppisiä sovittimia.

Alma Media arvioi osavuosikatsauksessaan, että digi-tv on vuoden 2004 lopussa jo 600.000 taloudessa.