Demokraattien kampanjan hinta on 250 miljoonaa dollaria ja republikaanien 240 miljoonaa dollaria.

Ruotsalainen Resumé-lehti kirjoittaa, että ruotsalaiset politiikan markkinointiammattilaiset ovat joukolla menneet Floridaan ja Washingtoniin seuraamaan ja oppimaan, miten USA:ssa tehdään PR:ää ja tunnettuutta politiikassa. Floridaan on matkustanut mm. Ruotsin SDP:n entinen tiedotuspäällikkö Petter Andreasson, joka tuo oppejaan naapurimaahamme.

Andreasson kertoo, että demokraatit ovat panostaneet Floridaan valtavasti. Demokraattien koko vaalibudjetista menee TV- ja radiomainontaan 70 prosenttia ja 20 preosenttia käytetään ammattimaisten henkilöiden kuluihin, jotka kiertävät demokraattien keskuudessa houkuttelemassa heitä henkilökohtaisesti äänestämään. Vain pieni osa käytetään esitteisiin ja julisteisiin. Tässä on suuri ero Ruotsiin, hän sanoo.

Tämän ruotsalaiset ovat oppineet USA:n vaaleista:

1. Media antaa vaalikampanjoille yhä vähemmän julkisuutta. Vaikka kiinnostus vaaleja kohtaan on ollut suurempi kuin koskaan ennen, niistä uutisoidaan yhä vähemmän. Esimerkiksi suurten TV-yhtiöiden lähetysajat puoluetapahtumista ovat vähentyneet kymmenesosaan 30 vuodessa. Päätelmänä on, että puolueet eivät voi enää luottaa mediaan saadakseen julkisuutta vaaleihin.

2. Keskittyminen strategisesti tärkeisiin ryhmiin. Se on merkinnyt, että markkinointia suunnataan espanjankieliseen siirtolaisjoukkoon. Ruotsissa se tarkoittaa toiminnan kohdentamista alueille, joilla asuu paljon siirtolaisia. Siellä on myös henkilöitä, jotka eivät ole ennen äänestäneet.

3. Tarkempaa kohdentamista. Ne valtiot, joissa on eniten epävarmoja äänestäjiä, ovat saanet suuremman osan TV-mainoksista kuin muut. Samoin henkilökohtaista vaalityötä on tehty enemmän siellä, jossa sen todetaan vaikuttavan eniten.