Julkaisun tavoitteena on tuoda lukijoille uutismaista, monipuolista ja syventävää tietoa, mitä tapahtuu mediassa ja koko viestintäkentässä. Alan muutokset ovat rajuja, ja tiedon tarve on suuri tällä hetkellä. Mediaviikko käsittelee asioita selkeän journalistisin periaattein. Toimituksellisena linjana on totuudellisuus ja terävä asioiden käsittelytapa. Mediaviikko riippumattomana tahona julkaisee uutisia myös aiheista, jotka muissa alan tiedotusvälineissä ovat jääneet hieman pimentoon.
Mediaviikosta on tarkoitus luoda alalla johtava uutiskanava ja keskustelufoorumi, jossa interaktiivisesti lukija voi ottaa välittömästi kantaa julkaistuun uutiseen tai artikkeliin.

Ensimmäinen viikkokirje julkaistaan perjantaina 29.10.2004. Ensimmäisellä Vieraskynä-palstalla julkaistaan Vapo Oy:n viestintäjohtaja Reijo Vatasen kirjoitus aiheesta ”Jäähyväiset sanomalehdelle”. Seuraavalla viikolla julkaistaan Viestintätoimisto Pohjoisranta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouni Heinosen kirjoitus.

Mediaviikon toimitukseen saa toimittaa kaikkea aineistoa julkistettavaksi, ja toimituksen käsiteltäväksi, osoitteeseen toimitus@mediaviikko.fi. Alaan liittyvät nimitysuutiset julkaistaan kuvien kera, jotka voi lähettää samaan osoitteeseen.

Mediaviikkoa kustantaa ja julkaisee viestinnän alaan erikoistunut oululainen Wasala Oy, jota allekirjoittanut vetää pitkäaikaiseen kokemukseen pohjautuen. Työhistoriaan sisältyy mm. Pressi.com tiedotusyrityksen perustaminen. Yritys on nykyisin STT:n omistuksessa. Wasala Group- ryppääseen kuuluvat myös kesällä aloittanut verkkomedian seurantapalveluyritys Webnewsmonitor.com ja kuluttajille suunnattu ilmoita-ilmaiseksi-julkaisu Verkkopirkko.fi.

Mediaviikon kustannukset katetaan kaupallisin keinoin, joihin kuuluu mm. ilmoituksien myyminen alan sidosryhmille. Jatkossa on tarkoituksena tuottaa myös erilaisia alan ammattimaisia raportteja ja tutkimuksia, jotka ovat ostettavissa.

Toivon, että lukijat käyttävät hyväkseen Mediaviikon interaktiivista ominaisuutta. Jokaisen uutisen ja artikkelin lopussa on vapaa keskustelufoorumi, jossa saa esittää mielipiteensä.

Hyviä lukuhetkiä!

Paavo Vasala
päätoimittaja
paavo.vasala@wasala.fi