Kirjojen sisällölle tulee uusia julkaisuteitä, kun sekä matkapuhelimien että näyttöjen valmistajat ovat ryhtyneet kirjojen sisällön jakajiksi.

Kansainvälinen sähkökirjoja julkaiseva Ebooks Corporation tiedottaa, että se ryhtyy toimittamaan uusia suosittuja sähkökirjoja Nokian älypuhelimiin.
Puhelimella voi etsiä, ostaa, ladata ja lukea sähkökirjoja.
Ebooks on myynyt ladattavia sähkökirjoja vuodesta 2000 alkaen. Kustantajalla on nyt myynnissä 27.000 nimikettä 130 kansainväliseltä kustantajalta.

Sähkökirjoja toimittaa myös toinen globaali koalitio, johon kuuluvat Philips ja Sony. Sony on tuonut huhtikuussa Tokiossa myyntiin uuden sähkökirjan lukulaitteen, jonka nimi on LIBRIE. Se on äärimmäisen kevyt, kirjan sivun kokoinen näyttö. Sen luettavuutta voidaan verrata paperiin. Valmistajat puhuvatkin sanasta sähköinen muste, jonka ansiosta teksti on selvää ja helppolukuista.
Yhtiö ilmoittaa, että sähköinen muste on hyvä uutinen lukijoille ja puille.

Liitteenä Ebooks Corporationin tiedote sekä Philipsin tiedote, joka on julkistettu 1.lokakuuta 2004.

Wednesday 27th October 2004

Perth. Ebooks Corporation today announced it has entered into a five-year distribution agreement with Nokia Corporation of Finland to distribute a growing range of popular books via a new generation of Nokia smart phones. The deal means that users of Nokia mobile devices will be able to find, buy, download and read books directly from their handsets.

Under the agreement, Ebooks Corporation will supply a range of book excerpts that will be installed on Nokia phones. The phones will also include key elements of the eBooks.com web site.

Ebooks Corporation has been selling downloadable books since the launch of its ebookstore, eBooks.com, in 2000. The company now hosts an inventory of 27,000 titles from 130 global publishers, including Random House, Time Warner and Simon & Schuster. ebooks.Mobile, the company’s forthcoming mobile portal, will be accessible from any web-enabled handset.

Stephen Cole, CEO of eBooks.com said, “This arrangement will make it very easy for Nokia mobile device users to find and read their favorite authors. Our customers are especially tech savvy and very mobile. They will appreciate the ability to access their library anywhere, any time.”

‘Nokia is pleased to be partnering with Ebooks Corporation in this interesting development. The mobile device is a logical platform for people to carry and manage all their reading needs’, said Petri Hokkanen, Manager, Rich Media Business Program, Multimedia Business Group of Nokia. ‘Screen display and storage capacity have come a long way in recent years. At the same time, the available inventory of ebooks has exploded. Ebooks Corporation’s years of experience in producing and distributing ebooks will be of great value.”

About Ebooks Corporation

Ebooks Corporation is a global provider of electronic books. It has distribution agreements with publishers in the US, UK, Europe, Asia and Australia. The company has longstanding working relationships with Adobe, Microsoft, MobiPocket and other stakeholders in the ebook industry. Ebooks Corporation hosts and securely distributes ebooks through its retail site eBooks.com. The company recently launched an academic research service, EBL, that enables college students and staff to access a wide range of books from their desktops.

Media Contact:
Stephen Cole

CEO

Aust +61 413 622 767

sjcole@ebooks.com

Philipsin tiedote:

Electronic ink is good news for readers and trees