Tiedottaja Katja Viitalähde vastaa, että kyseessä on sinällään julkinen tieto, josta saa puhua ja kertoa, mutta ei ole tarkoitus, että tieto leviää kilpailevaan mediaan irrotettuna asiayhteydestään ja ilman lähdeviittausta, hän sanoo.

-Kyllä tällaisen kiellon toivomuksena voi esittää, mutta se ei sido millään tavalla vastaanottajaa. Vastaanottajaa ei voida velvoittaa salassapitoon ellei siitä ole kummankin osapuolen kesken kirjallisesti sovittu, sanoo Journalisti-lehden päätoimittaja Timo Vuortama, joka on Journalistiliiton viestintälainsäädännön asiantuntija. – Luottamukselliseksi voidaan luokitella vain viralliset asiakirjat “salainen” leimalla, kun sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat virallisesti oikeutettuja salaisten asiakirjojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen, hän toteaa.

Mediaviikon saaman julkistusluvan perusteella paljastuu, että itse asiassa mitään salaista ei ole kerrottavana. Tulee ilmi vanha asia: SUBTV on viihdekanava 99-prosenttisesti ja sellaisena pysyy. – Pysymme omassa roolissamme ja otamme siitä kaiken mahdollisen irti, Subtv:n toimitusjohtaja Tomi Halonen toteaa. Viihdekanavan titteli näkyy tästä päivästä lähtien vahvasti kaikessa Subtv:n markkinointiviestinnässä.
Vauhtia viestille antaa Subtv:n syksyn katsojaennätys, joka irtosi
viimeisimmällä keskiviikkoleffalla.
Subtv:n keskiviikkoleffa (20.10.04 klo 21.00) Eraser – suojelija houkutteli kanavalle 223 000 katsojaa. Kyseessä on Subin syksyn katsojaennätys ja tämän vuoden kolmanneksi suurin katsojaluku tammikuisen Idols Extran (294 000) ja kesäkuisen 24:n (282 000) jälkeen.

TV-ILMIÖ: LIFESTYLE-OHJELMAT

Erilaiset lifestyle-ohjelmat ovat nousseet suosituiksi tv-sisällöiksi.
Maikkarin menestyksekkäät sunnuntaiaamut ovat tästä hyvä esimerkki.
Ohjelmapäällikkö Matti Paunio toteaa: – Tv-ohjelmat heijastelevat
yhteiskunnassa kulloinkin vallalla olevia arvoja ja asenteita. Koti, perhe, ruoka, hyvinvointi ja vapaa-aika ovat tämän päivän sanoja. Uskon, että juuri tästä syystä lifestyle-ohjelmat ovat koko ajan kasvattaneet suosiotaan, hän toteaa Perjantaiviestissä.