McDavid polvituet kompressio

Tuoreimmat

Ixonosin mobiiliuutispalvelu Al Jazeeralle menestyy USA:ssa

perjantaina 10.04.2015 - Media - Toimitus

Al Jazeera lanseerasi suomalaisen Ixonosin toteuttaman digitaalisen AJ+-mobiiliuutispalvelun Yhdysvalloissa syyskuussa 2014. Nyt palvelu on sijoittunut finalistien joukkoon World’s best designed digital news –kilpailussa mm. Facebookin, Twitterin ja YouTuben kanssa.

Media-ala huolissaan lähdesuojan menettämisestä

pe 10.04.2015 - Toimitus - Media

Viestinnän Keskusliitto, Suomen Journalistiliitto ja Julkisen sanan neuvosto ovat huolestuneet lähdesuojan toteutuksesta valmisteilla olevassa tiedustelulainsäädännössä. Lähdesuoja on vaarassa tulla ohitetuksi, mikäli lakiin ei luoda asianmukaisia takeita lähteiden suojaamiseksi.

HS Kuukausiliitteen Viro-juttu JSN:n käsittelyyn

pe 10.04.2015 - Toimitus - Media

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen päätti, että Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen jutusta ”Miten kutsuisimme virolaisia?” tehdyt kantelut otetaan neuvoston käsittelyyn. Jutusta tuli kaikkiaan 16 kantelua.

Alma Media myy Koti-Lapin

pe 10.04.2015 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Alma Median tytäryhtiö Alma Media Kustannus Oy neuvottelee Kemijärvellä ilmestyvän Koti-Lappi-kaupunkilehden myymisestä SLP Kustannus Oy:lle. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen 1.5.2015 mennessä.

Nimitysuutinen: Stina Mäntyniemi Cosmopolitanin päätoimittajaksi

pe 10.04.2015 - Toimitus - Media

Stina Mäntyniemi (26) siirtyy Cosmopolitanin johtoon Helsingin Sanomien Nyt-liitteen toimitussihteerin paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt Cosmopolitanin toimituspäällikkönä ja -sihteerinä sekä Iltalehden toimittajana.

Tilaa "Tiedottaminen 2014" -raportti. Toimittajien palautteet ja ohjeet tiedottajille.

pe 10.04.2015 - Paavo Vasala - Tiedotus

Mitä mieltä toimittajat ovat tämän päivän tiedottamisesta? Millainen on nyt hyvä tiedote? Kuinka sosiaalinen media toimii tiedotuskanavana toimittajien mielestä? Näihin ja moniin muihin ajan hermolla oleviin polttaviin kysymyksiin antaa vastauksia uusi "Tiedottaminen 2014" -selvitys. Raportissa toimittajat antavat myös ohjeita tiedottajille, kuinka tänään kannattaa tiedottaa. Tilaa raportti Mediaviikosta. Katso sisällysluettelo.

Bazarin kirjasyksy entistä kattavampi

ke 01.04.2015 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Kirjan vuosi 2015 on jo nyt näyttänyt, että kirja elää ja voi hyvin. Bazar tuo tulevana kesänä ja syksynä kiinnostavan kattauksen sekä käännettyä että kotimaista kirjallisuutta. Tarjolla on hyytävää jännitystä, kiehtovia lukuromaaneja, elämyksellisiä tietokirjoja ja kauniisti kuvitettu joulutarina. Mukana on sekä vanhoja suosikkeja että aivan uusia tekijöitä.

Ylelle uudet kuunnelmastudiot Pasilaan

ke 01.04.2015 - Toimitus

Ylen kuunnelmatuotannoille rakennetaan vuonna 2016 kokonaan uudet kuunnelmastudiotilat. Kuunnelmastudiot rakennetaan...

Nimitysuutinen: Kirsi Alm-Siira Hesariin sometuottajaksi

ke 01.04.2015 - Toimitus - Media

Toimittaja Kirsi Alm-Siira aloittaa 1.5 Helsingin Sanomien sosiaalisen median sisällöntuottajana. Hän siirtyy Hesariin MTV:n...

Radio Helsinki yhteistyöhön Tidalin kanssa

ke 01.04.2015 - Toimitus

Ra­dio Hel­sin­gin pää­omis­ta­ja Hous­ton Inc on tehnyt yhteistyösopimuksen maail­man suu­rim­pien mu­siik­ki­täh­tien...

Lisää tuoreimpia

Uutiset

Asiantuntija-artikkelit

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.

Kylmä totuus

Surkeaa palvelua :(
23.03.2015
Kyllä Ylen kanavat ovat edelleenkin laadukkaampia kuin kaupalliset. Onneksi on Teema! Lähes pelkkää soopaa tulee suurimmalta osalta. Harmittaa, kun Nelonen hukkasi taas kerran yhden parhaimmista sarjoista koskaan eli Mad Menin. Ja kuten yleensä, ei sieltä viitsitä vastata tiedusteluihin sarjan kohtalosta.

lisäys edelliseeni!

tiedostava mediapalvelujen käyttäjä
22.03.2015
Kun olin kirjoittanut la 20.3. kommentin oheiseen uutiseen, niin ikäänkuin tilauksesta tuli heti perään TV:stä MTV3 Doc-ohjelma "YLE:n suuri tehtävä" jossa valotettiin ongelmaa varsin ansiokkaasti. Luin sen jälkeen myös tarkemmin tuon Ylen Ohjelmatuottajien julkilausuman, josta ilmenee, että kritiikki Ylen julkisden palvelun toteutustapoja kohtaan onkin ollut paljon runsaampaa lähiaikoina, mitä kommentissani kuvailen. Kannattaa myös pitää mielessä, että Ylen ohjelmatyöntekijöillä on ns oma lehmä ojassa ja he eivät ole päättäjiä asiassa. Päättäjiä ovat Suomen kansalaiset edustajiensa kautta. Olen aiemmin kuullut keskusteltavan, että YLE:n poliittisin perustein valitun hallintoneuvoston sijaan YLE:n valvojaksi kannattaisi ehkä nimittää riippumaton asiantujijaelin. Siinä voisikin olla järkeä, koska tavallaan myös poliitikoilla on oma lehmä ojassa jonka vuoksi muutoksia on vaikeaa toteuttaa.

Yleisradio vääristää kyllä kilpailua

tiedostava mediapalvelujen käyttäjä
20.03.2015
Mielestäni on hyvä, että YLE-rahoitus tulee nyt selkeästi verovaroista, mutta sen ohjelmatarjonta on paisunut liikaa, kun kyseessä on näinkin pieni maa. Mielestäni moni kaupallinen mediataho on aivan oikeassa arvostellessaan sitä, miten verovaroin rahoitettu YLE vääristää alan markkinoita ja kiristää muiden medioiden elinehtoja. Tähän mennessä sen on uskaltanut sanoa lähinnä maan suurin (oli ainakin ennen) kaupallinen media eli Sanoma Oy ensin ex -päätoimittaja Pentikäisen ja lähiaikoina nykyisen päätoimittajan suulla. Yleisradion julkinen tehtävä tulisi määritellä paljon nykyistä tarkemmin ja se on poliitikkojen tehtävä. Jos nykyiset eivät halua tai kykene, niin puolueet vaihtakooti YLE:n hallintoon sellaiset kansanedustajat jotka hoitavat homman. Kannattaisko myös tehdä tutkimus mitä ohjelmia kuulijat/katsojat kannattavat ja käyttää sen tulosta yhtenä työkaluna YLE:n ohjelmakarsinnassa. Minä ainakin osallistuisin mielelläni sillä minulla onkin jo alustava favourite -lista ja myös lista ns turhista ohjelmista julkisen palvelun mediassa.

YLE, tuo totuuden torvi...

18.03.2015
Onkin jo ollut kauan selvää tämä kategorointi. Mutta Helsingissä tietysti ei suurtakaan eroa tee, onko Kokoomuksesta. Sormet on toisten taskuilla niilläkin!

Monikon genetiiivi

Paavo
06.03.2015
Sanoilla saattaa olla useita hyväksyttäviä taivutusmuotoja. Monikon genetiivi sanalle poliitikko voi olla Wikisanakirjan mukaan näin: poliitikoiden poliitikoitten poliitikkojen (poliitikkoin) http://fi.wiktionary.org/wiki/poliitikko