McDavid polvituet kompressio

Tuoreimmat

Pääkirjoitus: Poliitikoiden mediataidot ratkaisevat

Tänään - Paavo Vasala

 
 

Eduskuntavaalien alla ratkaisevaksi tekijäksi muodostuu, kuka onnistuu parhaimmin mediassa, tai oikeastaan televisiossa. Myös toimittajien kehittämillä mielikuvilla on suunnaton merkitys. Kenet upotetaan ja kuka nostetaan? Äänestäjät saavat käsityksensä tueksi muutaman sekunnin välähdykset televisiosta, mikä riittää tuomitsemaan ehdokkaan joko hyväksi tai huonoksi. Miksi Juha Sipilä on niin suosittu?

Yle yhdistää uutistoimitukset Vaasassa

Tänään - Toimitus - Markkinointi & Mainonta

Yle Pohjanmaan ja Yle Österbottenin toimitukset yhdistetään Vaasassa.

Sanoma ostaa lisää Roudan osakkeita

Tänään - Toimitus - Markkinointi & Mainonta

Sanoma Media Finland on sopinut nostavansa omistusosuuttaan 25 prosentista 51 prosenttiin suomalaisessa mobiilimarkkinointiin erikoistuneessa Mobiilimarkkinointi Routa Oy:ssä. Roudasta tulee samalla Sanoma Media Finlandin tytäryhtiö.

Jari Porttila hyppää politiikkaan

ke 04.03.2015 - Toimitus - Media

Maan kokeneimpiin urheilutoimittajiin lukeutuva Jari Porttila, 55, pyrkii eduskuntaan Keskustan Helsingin vaalipiiristä.

Nimitysuutinen: Juuso Rönnholm Cocommsiin

ke 04.03.2015 - Toimitus - Tiedotus

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon erityisavustaja, valtiotieteiden maisteri Juuso Rönnholm (30) on aloittanut vaikuttajaviestinnän konsultin tehtävässä viestintätoimisto Cocommsissa.

Nimitysuutinen: Suomen Ekonomien viestintäjohtajaksi Terttu Sopanen

ma 02.03.2015 - Toimitus - Tiedotus

Suomen Ekonomien uudeksi viestintäjohtajaksi on valittu ekonomi, KTM Terttu Sopanen 23.3.2015 lähtien. Hän siirtyy tehtävään Helsingin kulttuurikeskuksen viestintäpäällikön paikalta.

Markkinointitoimisto Staart starttaa mainosradion

ma 02.03.2015 - Toimitus - Media

Markkinointitoimisto Staart starttaa Mainosradion - Viikoittain ilmestyvässä podcast-sarjassa keskustellaan markkinointiviestinnästä alan huippuosaajien voimin.

Pääkirjoitus: Yleisradio populismin tiellä

pe 20.02.2015 - Paavo Vasala

Journalistit ihmettelevät, miksi Yleisradio lopettaa televisiosta ajankohtaisohjelmat ja laittaa tilalle kansalaisten rupattelua,...

Nimitysuutinen: Visa Palonen GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtajaksi

pe 20.02.2015 - Toimitus - Musiikki

Visa Palonen on nimitetty GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtajaksi. Palonen aloitti tehtävässään 19.1.2015.

Nimitysuutinen: Tomi Lähdeniemi Satakunnan Kansan päätoimittajaksi

pe 20.02.2015 - Toimitus - Media

Satakunnan Kansan vastaavaksi päätoimittajaksi on 1.3.2015 alkaen on nimitetty FM Tomi Lähdeniemi (41). Hän on toiminut lehden...

Lisää tuoreimpia

Uutiset

Asiantuntija-artikkelit

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.

Monikon genetiiivi

Paavo
06.03.2015
Sanoilla saattaa olla useita hyväksyttäviä taivutusmuotoja. Monikon genetiivi sanalle poliitikko voi olla Wikisanakirjan mukaan näin: poliitikoiden poliitikoitten poliitikkojen (poliitikkoin) http://fi.wiktionary.org/wiki/poliitikko

Luotettavuus

Lauri Juhani
06.03.2015
Hei, Pari pientä kommenttia. Poliitikko-sana taipuu poliitikkojen, ei poliitikoiden. Toisaalta, Uosukainen kaatui nimenomaan uskottavuuden puutteesee ja huonoon asiaosaamiseen. Hän ei käy missään määrin esimerkiksi asiansa osaavasta poliitikosta. Jos kokoomuksesta sellaisen haluaa hakea, niin Jan Vapaavuori on hyvä esimerkki. Keskustasta voi mainita Mauri Pekkarisen ja Matti Vanhasen.

Organisaatiouudistuksella nuorekkuutta vaikka väkisin

Trendien harjalla
20.02.2015
Hevosmiesten tietotoimisto kertoi, että Ylen veteraanitoimittajat saavat nyt esimiehikseeen/naisikseen some-sukupolven nuoria. Organisaatiota myllätään siis oikein urakalla kätevästi samalla, kun ohjelmakaaviota (eikö tälle löydy trendikkäämpää ilmaisua) viilataan uuteen asentoon. Yle on siirtänyt jo kaiken rekrytointinsa pääasiassa Pinterestiin sekä muuhun someen. Hyviä tyyppejä metsästetään Ylessä nyt kuten muuallakin, koulutuksesta, historiantajusta ja sivistyksestä ei niivvälii.

Maailma muuttuu

Lukija, katsoja ja kuuntelija
20.02.2015
Minusta Paavo Vasala on nyt ilmoittautunut Yle:n toimintaa viime aikoina katkerasti kommentoivien päätoimittajien joukkoon. Olen aivan päinvastaista mieltä: Yle muuttaa ohjelmatarjontaansa, koska ympäröivä maailma ja ihmisten mediakäyttäytyminen muuttuu. Ajankohtaisohjelmia tulee jatkossakin. Hyvä, että vanhat väistyvät uuden tieltä. Taitaa yksityisen sektorin päätoimittajajoukkoa jurppia, kun Yle vie parhaat tekijät!

Kiitos Paavo Vasala

EOK
20.02.2015
Todella hyvä kirjoitus. Olen kanssanne samaa mieltä. Kohta televisiosta ei ole muuta iloa kuin maksamisen riemu.