McDavid polvituet kompressio

HS syyttää Yleä yksityisen median tuhoamisesta

sunnuntaina 01.02.2015 - Toimitus

Tuoreimmat

Markkinointitoimisto Staart starttaa mainosradion

Eilen - Media - Toimitus

 
 

Markkinointitoimisto Staart starttaa Mainosradion - Viikoittain ilmestyvässä podcast-sarjassa keskustellaan markkinointiviestinnästä alan huippuosaajien voimin.

Nimitysuutinen: Suomen Ekonomien viestintäjohtajaksi Terttu Sopanen

ma 23.02.2015 - Toimitus - Tiedotus

Suomen Ekonomien uudeksi viestintäjohtajaksi on valittu ekonomi, KTM Terttu Sopanen 23.3.2015 lähtien. Hän siirtyy tehtävään Helsingin kulttuurikeskuksen viestintäpäällikön paikalta.

Pääkirjoitus: Yleisradio populismin tiellä

pe 20.02.2015 - Paavo Vasala

Journalistit ihmettelevät, miksi Yleisradio lopettaa televisiosta ajankohtaisohjelmat ja laittaa tilalle kansalaisten rupattelua, jotain kansankäräjiä. Yleisradio haluaa seurata "yleistä trendiä". Siihen kuulemma kuuluu, että makasiinityyppisiä ohjelmia ei enää lähetetä vaan nyt pitää keskustella. Ihmeellinen väite. Johtavat kanavat kuten BBC, CNN ja RT luottavat edelleenkin toimitettuihin ajankohtaisiin raportteihin.

Nimitysuutinen: Visa Palonen GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtajaksi

pe 20.02.2015 - Toimitus - Musiikki

Visa Palonen on nimitetty GT Musiikkiluvat Oy:n toimitusjohtajaksi. Palonen aloitti tehtävässään 19.1.2015.

Nimitysuutinen: Tomi Lähdeniemi Satakunnan Kansan päätoimittajaksi

pe 20.02.2015 - Toimitus - Media

Satakunnan Kansan vastaavaksi päätoimittajaksi on 1.3.2015 alkaen on nimitetty FM Tomi Lähdeniemi (41). Hän on toiminut lehden määräaikaisena vastaavana päätoimittajana syyskuun 2014 lopusta saakka. Satakunnan Kansa kuuluu Alma Aluemedian lehtiperheeseen.

Yle tuo verkkoon kotimaista vanhaa musiikkia

pe 20.02.2015 - Toimitus - Media

Yleisradio on sopinut tekijänoikeusjärjestöjen kanssa arkisto-ohjelmiin liittyvän musiikin esitysoikeuksista verkossa.

Toimittajat tuomitsevat Ylen TV-ajankohtaisohjelmien lopettamisen

ke 18.02.2015 - Toimitus - Media

Yleisradion päätös lakkauttaa perinteikkäät TV:n ajankohtaisohjemat saa toimittajilta jyrkän tuomion. Tilalle on tulossa populistisia keskusteluohjelmia. Laadukkaasti ja osaavasti toimitettua ajankohtaisohjelmaa on vaikea paikata pelkällä keskustelulla, Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL toteaa kannanotossaan.

Nimitysuutinen: Mikael Jungner Kreabin toimitusjohtajaksi

ti 17.02.2015 - Toimitus - Tiedotus

Kansanedustaja, oikeustieteen lisensiaatti Mikael Jungner on nimitetty viestintätoimisto Kreab Oy:n toimitusjohtajaksi 1.4.2015...

Verkkomedian kasvu kannattelee Alma Mediaa

pe 13.02.2015 - Toimitus - Media

Alma Median panostus digitaaliseen kehitykseen tuotti tulosta vuonna 2014. Konsernin digitaalisten tuotteiden ja palveluiden...

EU: Enemmistö suomalaisista luottaa Internetiin

pe 13.02.2015 - Toimitus - Media

Enemmistö suomalaisista luottaa Internetiin, todetaan Euroopan komission teettämässä Eurobarometri-tutkimuksessa. Luottamus on...

Lisää tuoreimpia

Uutiset

Asiantuntija-artikkelit

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.

Organisaatiouudistuksella nuorekkuutta vaikka väkisin

Trendien harjalla
20.02.2015
Hevosmiesten tietotoimisto kertoi, että Ylen veteraanitoimittajat saavat nyt esimiehikseeen/naisikseen some-sukupolven nuoria. Organisaatiota myllätään siis oikein urakalla kätevästi samalla, kun ohjelmakaaviota (eikö tälle löydy trendikkäämpää ilmaisua) viilataan uuteen asentoon. Yle on siirtänyt jo kaiken rekrytointinsa pääasiassa Pinterestiin sekä muuhun someen. Hyviä tyyppejä metsästetään Ylessä nyt kuten muuallakin, koulutuksesta, historiantajusta ja sivistyksestä ei niivvälii.

Maailma muuttuu

Lukija, katsoja ja kuuntelija
20.02.2015
Minusta Paavo Vasala on nyt ilmoittautunut Yle:n toimintaa viime aikoina katkerasti kommentoivien päätoimittajien joukkoon. Olen aivan päinvastaista mieltä: Yle muuttaa ohjelmatarjontaansa, koska ympäröivä maailma ja ihmisten mediakäyttäytyminen muuttuu. Ajankohtaisohjelmia tulee jatkossakin. Hyvä, että vanhat väistyvät uuden tieltä. Taitaa yksityisen sektorin päätoimittajajoukkoa jurppia, kun Yle vie parhaat tekijät!

Kiitos Paavo Vasala

EOK
20.02.2015
Todella hyvä kirjoitus. Olen kanssanne samaa mieltä. Kohta televisiosta ei ole muuta iloa kuin maksamisen riemu.

Pahalta näyttää

Vanha journalisti
20.02.2015
Paavo Vasala kirjoittaa asiaa eli tilanne näyttää pahaenteisesti juuri tuolta. Erwache, Yle!

Palautteen aika

Juha-Matti Makkonen
20.02.2015
Merkittävä päätös, jonka valmistelun olisi pitänyt olla avoimempaa. Syventävän journalistiikan puolesta seisoo varmasti suuri osa Ylen ohjelmien seuraajista. Vieläkin voi vaikuttaa: Mahdollisimman monen palaute asiasta Ylen johdon tietoisuuteen.