McDavid polvituet kompressio

Toimittajakysely lehdistötiedotteiden käytöstä

maanantaina 15.05.2017 - Toimitus

Etusivu » Tiedotus » Vieraskynäkirjoitus

Brändinrakentajien herätysjuhlat Hankenilla ja MTL:ssä

torstaina 02.04.2009 - Tiedotus - Markku Hurmeranta

Käsillä oleva lama on kummallinen, kun maksullisiin markkinointiseminaareihinkin riittää vielä väkeä. Tällä viikolla brändinrakentajia kalasteltiin kahdellakin seminaarilla, joihin toiseen osallistui reilusti yli 250 henkeä ja toiseen vähän sen alle.

Kummallakin tilaisuudella oli karkeasti ottaen sama missio eli saatella markkinointiväki sosiaalisen median aikakaudelle.
Suurimman kävijämäärän keräsi ruotsinkielisellä kauppakorkeakoululla Hankenilla järjestetty BIG-seminaari, jossa julkistettiin mm. Titans of Branding –uutuusteos. BIG muodostuu tässä yhteydessä sanoista Brands, Innovation ja Globalisation.

Seninaarissa puhunut alan grand old man Don E. Schultz Northwestern Universitystä muisteli kaiholla aikoja, jolloin markkinointiviesti voitiin tylysti työntää kuluttajalle ja firmat pystyivät suunnilleen itse päättämään, millainen se meidän brändi oikeasti on.

Nykyisin markkinoijalla on vaikeampaa. Asiakas hakee verkosta itse haluamaansa tietoa ja silloin kun se hänelle sattuu parhaiten sopimaan. Brändimielikuva muotoutuu blogeissa, keskustelupalstoilla, mouth to mouth –juoruissa jne.

Kun tuputtamalla tuputettu tieto ei enää asiakkaaseen pure, niin markkinoijan vaikutusmahdollisuudeksi jää olla mahdollisimman hyvin läsnä näissä sosiaalisen median erilaisissa ilmenemismuodoissa. Ja pelkkä passiivinen läsnäolo ei tietysti riitä. Tarinaa omasta tuotteesta täytyy kuljettaa eteenpäin eri kanavissa niiden erityisominaisuuksia hyödyntäen ja yhdistellen.

Schultz opastikin yleisöään, että ”jos sanotte olevanne erilainen, niin ajatelkaa sitten myös erilaisesti”.

Se kävijämäärältään hieman pienemmäksi jäänyt tilaisuus oli muuten MTL:n torstaina järjestämä ajankohtaisseminaari, jonka aiheena oli ”Miten yhteisöpalveluja voi hyödyntää markkinoinnissa ja viestinnässä?”

Siellä ICMI:n toimitusjohtaja Mika Raulas oli amerikkalaiskollegansa Schultzin kanssa samoilla linjoilla, kun hän lopetti alustuksensa toteamukseen: Ihmiset touhuavat verkoissa. Entä markkinoijat?

Siihen ei voi muuta sanoa kuin että hyvä kysymys.

Markku Hurmeranta

Markku Hurmeranta

Kirjoittaja on pitkän linjan journalisti, joka on toiminut mm. toimituksellissa johtotehtävissä niin Kauppalehdessä kuin Taloussanomissakin.

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Lisää tiedotusuutisia

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 14