McDavid polvituet kompressio

Toimittajakysely lehdistötiedotteiden käytöstä

maanantaina 15.05.2017 - Toimitus

Etusivu » Musiikki ja Radio

Kotimainen musiikki soi radiossa aiempaa useammin

ti 28.06.2011 - Toimitus - Musiikki

Kotimaisten tekijöiden musiikki soi viime vuonna radioissa hieman edellisvuotta useammin. Se lisäsi osuuttaan sekä kaupallisissa radioissa että Ylen radioiden ohjelmissa

Iskelmä Radio ja Voice kokeilevat nettikaraoketa

ke 06.04.2011 - Toimitus - Musiikki

SBS Finland Oy:n radiot Iskelmä ja The Voice ovat julkaisseet Grey BrainOy:n kehittämän nettikaraokepalvelun. Iskelmän ja The Voicen karaoke-palveluiden kappaleita voi laulaa maksutta.

Martina Aitolehti levyttää Universal Musicille

to 27.01.2011 - Toimitus - Musiikki

Musiikki- ja viihdeyhtiö Universal Music Finland & Baltics on solminut levytyssopimuksen maamme seuratuimpiin julkisuuden henkilöihin kuuluvan Martina Aitolehden kanssa. Martinan ensimmäinen single 9 Digits julkaistaan 28.1. ja artistin nimeä kantava levy julkaistaan maaliskuun lopussa.

Musiikin soittaminen nettiradiossa selkiintyy

ma 21.06.2010 - Toimitus - Musiikki

Suomen kaupallisten radioiden edunvalvontaliitto RadioMedia ja tekijänoikeusjärjestö Gramex ovat tehneet puitesopimuksen musiikin internet-jakelun tekijänoikeuskorvauksista

Vieraskynä: Avoin kirje ministeri Stefan Wallinille

ke 26.05.2010 - Toimitus - Musiikki

Ryhmä luovalla alalla toimivia on kirjoittanut avoimen kirjeen kulttuuriministerille nettipiratimismin vastatoimien tehostamisesta. Mediaviikko julkaisee kirjeen vieraskynässään.

Juhlavuottaan viettävä kaupallinen radio herätti populaarikulttuurin Suomessa

ke 21.04.2010 - Toimitus - Musiikki

Kaupallinen radio on toiminut Suomessa 25 vuotta. Se merkitsi huomattavaa muutosta vapaampaan radiokulttuuriin Suomessa.

Klassisen musiikin Rondo-radio aloittanut koelähetykset, liikemiehet tukena

su 07.03.2010 - Toimitus - Musiikki

Klassisen musiikin aikakauslehti Rondo avaa 22.3.2010 uuden klassisen radiokanavan, jonka taustavoimana on mm. media-alan konkari Heikki Lehmusto. Vielä nimettömänä toimiva asema on jo aloittanut koelähetykset entisillä Classic-radion kanavilla. Classic kaatui talousvaikeuksiin. Uudessa radiossa mukana on myös liikemiehiä, joten kanavalla saattaa olla tulevaisuutta.

Huumoripitoinen levy-yhtiö aloittaa

ke 17.02.2010 - Toimitus - Musiikki

Huumoripainotteinen joensuulainen levyhtiö Aaaaalsti Records on aloittanut toimintansa. Kolme yhtiön signaamaa artistia – Holik, Mullets n’ Bullets ja Orpana – ovat kaikki joensuulaisia.

YLE jakaa musiikkiohjelmiaan podcastina

ma 09.11.2009 - Toimitus - Musiikki

YLE tuo musiikkia sisältäviä radio-ohjelmia ladattavaksi podcasteina netistä. Kyseessä on viisi ohjelmaa sisältävä kokeilu, josta on sovittu yhteistyössä tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen Gramex ry:n ja Teosto ry:n kanssa.

Musiikintekijän korvauslähteet muuttuvat

to 05.11.2009 - Toimitus - Musiikki

Musiikintekijöiden tulee valmistautua siihen, että heidän todennäköisin partnerinsa ei tulevaisuudessa ole levy-yhtiö, vaan se voi olla esimerkiksi laitevalmistaja, sisältöpalvelujen tarjoaja tai tietoliikenneoperaattori, sanoo viestintäministeri Suvi Lindén.

Mascaran Angelica Blush perusti levy-yhtiön

ke 06.05.2009 - Toimitus - Musiikki

Mascara-yhtyeen keulahahmo Angelica Blush on maailman tähtien tapaan perustanut oman levy-yhtiön. Heavenly Hip records -nimeä kantava yhtiö keskittyy omiin tuotantoihin, kuten uuteen The Blush -yhtyeeseen. Heavenly Hip records julkaisi The Blushin esikoissinglen Heavenly hellin vappupäivänä 1.5.2009.

Teosto sopi musiikin levityksestä Nokian kanssa

ke 08.04.2009 - Toimitus - Musiikki

Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilän mukaan perinteisiltä musiikinkäytön alueilta ei ole odotettavissa tekijänoikeusmaksujen merkittävää kasvua lähivuosina. ”Onkin ilahduttavaa, että musiikille syntyy uusia kanavia, joista syntyy tuloa myös suomalaisille musiikin tekijöille ja kustantajille. Teosto on muun muassa sopinut Nokian kanssa repertoaarinsa Euroopan-laajuisesta käytöstä Nokian Comes With Music -palvelussa”, Sipilä sanoo.

Pääkirjoitus: Jungner voitti Pentikäisen radioväittelyssä

to 05.03.2009 - Paavo Vasala - Musiikki

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner pystyi argumentoimaan kantojaan paremmin kuin Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen YLEn radioväittelyssä 4. maaliskuuta. Aiheena oli Yleisradion elintilan oikeutus. Pentikäinen syytti YLEä kaupallisen median heikentämisestä, kun YLE jakaa tuottamaansa aineistoa maksutta laajasti Internetin kautta. Jungnerin mielestä YLEn tehtävänä on välittää kansalaisten maksama informaatio mahdollisimman kattavasti kaikkien käyttöön.

Sakkoja piraattitallenteiden maahantuojalle

ma 02.03.2009 - Toimitus - Musiikki

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 27. helmikuuta 2009 helsinkiläisnaisen yi 6600 sakkorangaistukseen sekä korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksesta. Nainen oli viime vuoden alussa tuonut omaan käyttöönsä Venäjältä useita kymmeniä piraattitallenteita, mm. dvd- ja cd-levyjä sekä mp3-tallenteita.

Nelonen supistaa uutistoimitusta rajusti - lähetys kutistuu varttituntiin

ti 03.02.2009 - Toimitus - Musiikki

Sanoma Oy:n televisiokanava Nelonen irtisanoo 35 henkilöä uutistoimituksestaan. Illan uutislähetys supistu varttitunnin mittaiseksi. Nelonen Mediassa on käynnistetty tänään Nelosen uutisten henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Eduskunta haluaa nostaa äänitteiden tekijänoikeussuojan 95 vuoteen

ti 16.12.2008 - Toimitus - Musiikki

Sivistysvaliokunta kannattaa valtioneuvoston kannasta poiketen äänitallenteeseen kohdistuvien suoja-aikojen pidentämistä nykyisestä ja pitää mahdollisena myös direktiiviehdotuksen mukaista 95 vuoden suoja-aikaa. Nyt suoja-aika on 50 vuotta.

Suomalainen musiikki käy kaupaksi USA:ssa

ke 26.11.2008 - Toimitus - Musiikki

Suomalainen musiikki juhlii Yhdysvaltojen singlelistojen ykkösenä kahdessa eri genressä. Apocalyptican (Sony BMG) uusimmalta levyltä Worlds Collide lohkaistu single I Don’t Care nousi marraskuussa sijalle yksi BDS ja Mediabase Acticve Rock radiolistoilla.

Maria Veitola vuoden TV-Persoona

la 25.10.2008 - Toimitus - Musiikki

Suomalaisen musiikki- ja mediabisneksen ammattilaiset ovat jälleen valinneet joukostaan parhaat tekijät ja osaajat. Lauantaina Tampere-talon Industry Awards -gaalassa jaettiin palkintoja kaikkiaan 20 eri sarjassa, minkä lisäksi jaettiin kaksi erikoispalkintoa. Kokonaan uutena kategoriana nähtiin Vuoden TV-persoona, jossa palkinnon voitti Maria Veitola.

Mediamainoksien laskut julkistettava jo kuntavaaleissa

pe 19.09.2008 - Toimitus - Musiikki

Valtaosa vaalien kuluista syntyy mediasta ostettavista mainoksista. Jo tämän syksyn kuntavaaleissa mainoslaskut on yksilöidysti kerrottava julkisuuteen. Uusi vaalirahoituslaki koskee lokakuun kuntavaaleja, ilmoittaa oikeusministeriö tiedotteessaan. Näin myös ankarasti vaalirahoituksia kritisoinut media itse joutuu luupin alle vaalikampanjoiden rahoitusilmoituksien selvittelyssä.

Kauppalehti käänsi lukijamääränsä nousuun kun Taloussanomat kaatui

ti 16.09.2008 - Toimitus - Musiikki

Alma Media -konserniin kuuluvien Kauppalehden ja Kauppalehti Option lukijamäärät ovat kääntyneet nousuun. Taloussanomien paperiversion kaatuminen on auttanut Kauppalehden lukijamäärän pitämistä positiivisena. Uusimman Kansallisen mediatutkimuksen KMT:n mukaan suurimmilla sanomalehdillä alamäki jatkui, eniten oululaisella Kalevalla, miinusta tuli neljä prosenttia.

Edellinen sivu 1 2 3 Seuraava sivu