McDavid polvituet kompressio

Toimittajakysely lehdistötiedotteiden käytöstä

maanantaina 15.05.2017 - Toimitus

Etusivu » Media

Alma Media lopetti Pohjolan Sanomat

ke 29.03.2017 - Toimitus - Media

Printtimedian alamäki jatkuu synkkänä. Alma Media ilmoitti tänään, se lopettaa Länsi-Lapin 102-vuotiaan Pohjolan Sanomat -sanomalehden ja vähentää 17 henkilöä.

Nimitysuutinen: Nimityksiä Fokus Media Finlandissa

ti 28.03.2017 - Toimitus - Media

Fokus Media Finland on tehnyt seuraavia nimityksiä.

Radio Nova on jälleen Suomen suurin kaupallinen radiokanava

ti 28.03.2017 - Toimitus - Media

Finnpanelin Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan Radio Nova on Suomen kuunnelluin kaupallinen radiokanava. Uusimmassa kolmen kuukauden mittauksessa Radio Nova tavoitti 1,217 miljoonaa viikkokuulijaa, ja sen kaupallinen kuunteluosuus oli 17,3 %.

Aller yhdistää tv-toimituksensa

ti 28.03.2017 - Toimitus - Media

Aller Media Oy on päättänyt yhdistää Katso-lehden toimituksen ja tv-toimituksen yhdeksi yksiköksi.

Parhaat aikakauslehdet valittu

ti 28.03.2017 - Toimitus - Media

Parhaat aikakauslehtien tekijät vuodelta 2016 palkittiin Aikakausmedian Editgaalassa 23.3.2017. Kilpailun toimituksellisiin sarjoihin lähetettiin yhteensä 217 ehdotusta palkittavista lehdistä ja alan ammattilaisista.

Sanomalehdet luotettavimpia medioita

ti 28.03.2017 - Toimitus - Media

Sanomalehtien kärkiasema luotettavimpana mediana on vahvistunut. Tuoreen tutkimuksen mukaan 79 prosenttia suomalaisista pitää painettuja sanomalehtiä luotettavana mediana. Toiseksi sijoittuivat Ylen televisiokanavat, joita pitää luotettavina 73 prosenttia suomalaisista.

Yleisradiolle langettava päätös journalistisesta alistumisesta

pe 24.03.2017 - Toimitus - Media

Julkisen sanan neuvosto antoi virheen korjaamisesta Ylelle vapauttavan ratkaisun. Journalistiseen päätösvaltaan liittyvistä kanteluista Yle sai langettavan ratkaisun. Neuvosto antoi myös lausuman, jossa se käsitteli pääministerin toimintaa.

Ylen alueuutisten nettiarviointi alkaa

to 16.03.2017 - Toimitus - Media

Ennakkoarviointi Ylen alueellisten uutisten verkkopalveluista ja personoinnista käynnistyy. Ennakkoarvioinnin kohteena on Ylen alueelisten verkkosivujen vaikutus sanomalehtien uutistarjontaan verkossa. Lisäksi ennakkoarvioidaan periaatteellinen kysymys siitä, kuuluuko personointi julkiseen palveluun.

Nimitysuutinen: Antonia Berg MTV Uutisten erikoistoimittajaksi

to 16.03.2017 - Toimitus - Media

Svenska Ylen politiikan toimittaja, filosofian maisteri Antonia Berg on valittu MTV Uutisten politiikan ja talouden erikoistoimittajaksi. Berg on toiminut Svenska Ylen politiikan toimittajana 10 vuotta.

Bonnierin journalistipalkinnot jaettu

ke 15.03.2017 - Toimitus - Media

Bonnier-kustantamon "Suuri Journalistipalkinto" on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia ja se jaetaan neljässä palkintoluokassa, palkinnon perusteena on jokin merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

MTV pysyy ykkösenä kaupallisessa katselussa

ma 13.03.2017 - Toimitus - Media

MTV pysyy ykkösasemassa kaupallisessa katselussa. MTV kasvatti entisestään eroa seuraavaksi suurimpaan kaupalliseen, Nelonen Mediaan. MTV3-kanava jatkaa katsotuimpana kaupallisena tv-kanavana.

Printtimedia itkee Harkimon tuesta kaupallisille TV-uutisille

ma 13.03.2017 - Toimitus - Media

Printtimedian kustantajia edustava Medialiitto jatkaa valitustaan, että kaupalliset televisioyhtiöt eivät saisi vastaanottaa valtion tukea uutistoimintaansa. Kansanedustaja Hjallis Harkimon työryhmä esittää kahdeksan miljoonaan euron vuosittaista tukea kaupallisille TV-uutisille. Painotalot kuitenkin haluavat itselleen arvonlisäverokannan jopa nollaan, mikä tarkoittaa tosiasiassa huomattavan valtion tuen osoittamista pääasiassa media-alan pörssiyhtiöille.

Koodiviidakko perustaa tekoälyn kehitysyksikön

ma 06.03.2017 - Toimitus - Media

Markkinoinnin ja viestinnän pilvipalvelujen tuottamiseen erikoistunut Koodiviidakko Oy perustaa tekoälyn kehitysyksikön Ouluun. Yksikön nimi on Liana AI. Alansa Suomen markkinajohtajana yhtiö aikoo tekoälyn sovelluksillaan nousta muutamassa vuodessa maailman suurimmaksi markkinointiteknologian yhtiöksi.

Medialiitto arvostelee Harkimon raporttia

ke 01.03.2017 - Toimitus - Media

Kaupallisen television uutistoimintatyöryhmän keskiviikkona liikenne- ja viestintäministeriölle jättämät esitykset ovat hyvää tarkoittavia, mutta Medialiiton mielestä uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemista olisi tarkasteltava nyt työryhmän toimeksiantoa laajempana kysymyksenä.

Työryhmä ehdottaa tukea kaupallisen television uutistoiminnalle

ke 01.03.2017 - Toimitus - Media

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että kaupallisen television uutistoiminnalle annettaisiin kahdeksan miljoonaa euroa valtion tukea vuosittain, jotta Yleisradiolla olisi kilpaileva vaihtoehto.

National Geographic ilmaiskanavaksi Suomessa

ke 01.03.2017 - Toimitus - Media

National Geographic aloittaa maksuttomat lähetykset Suomen televisiossa keskiviikkona 1. maaliskuuta kanavapaikalla 20. Aikaisemmin maksullisena toiminut kanava on Euroopan ensimmäinen ja koko maailman toinen vapaasti katsottava National Geographic -kanava.

Pääkirjoitus: Valtioneuvoston terve kanta: linkitys vapaaksi

ti 28.02.2017 - Paavo Vasala - Media

Suomen valtioneuvosto on ottanut terveen kannan EU-komission ehdotukseen verkkomedian uutisten linkityksestä. Suomi sallii linkityksen. Hallitus haluaa estää mediataloja rahastamasta hakukoneita ja mediaseurantafirmoja uutislinkkien välittämisestä kaavaillun, uuden lähioikeuden perusteella.

Viisi ehdokasta Vuoden 2016 aikakauslehtimainokseksi

ma 27.02.2017 - Toimitus - Media

Aikakausmedian vuosittaisen Editkilpailun kolmestatoista sarjasta kaksi on mainonnallista sarjaa. Vuoden aikakauslehtimainostajan lisäksi valitaan Vuoden aikakauslehtimainos. Vuoden 2016 mainoksista loppusuoralle on valittu viisi mainosta/mainossarjaa.

Päätoimittaja Päivi Anttikoski lopettaa Helsingin Sanomissa

ma 27.02.2017 - Toimitus - Media

Vuodesta 2014 Helsingin Sanomissa työskennellyt päätoimittaja Päivi Anttikoski on irtisanoutunut. Muutoksen yhteydessä HS pohtii toimituksen johdon rakenteen uudistamista.

Maakuntalehdet arvioivat Ylen alueiden verkkouutisointia

ke 15.02.2017 - Toimitus - Media

Ylen hallintoneuvosto käynnistää ennakkoarvioinnin alueellisten uutisten verkkopalveluista ja personoinnista. Ennakkoarvioinnin yhteydessä pyydetään lausunnot alueellisten uutisten markkinoilla toimivilta kilpailijoita, asiakkailta, toimialan etujärjestöiltä sekä Kilpailu- ja kuluttajavirastoilta ja Viestintävirastolta.

Edellinen sivu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 114 Seuraava sivu

Nostot

Uutiset

Asiantuntija-artikkelit

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.