McDavid polvituet kompressio

Toimittajakysely lehdistötiedotteiden käytöstä

maanantaina 15.05.2017 - Toimitus

Etusivu » Kirja ja Lehdet » Uutinen

The Times täysin tabloidiksi

maanantaina 01.11.2004 - Paavo Vasala

Iso-Britannian arvokkaimpiin kuuluva laatulehti The Times on tehnyt historiallisen päätöksen ja muuttunut marraskuun 1. päivästä lähtien täysin tabloid-kokoiseksi.

The Times

The Times’n päätoimittaja Robert Thomson pitää ratkaisua merkittävänä lehden 216-vuotisessa historiassa.

Lehti julkaisi ensimmäisen tabloidinsa koeluontoisesti noin vuosi sitten. Aluksi se oli myynnissä vain suur-Lontoon alueella, ja myöhemmin koko Britanniassa ja Irlannissa. Sen rinnalla on julkaistu broadsheet-versio.

Kokemukset olivat kuitenkin sen verran rohkaisevia, että muutos tabloidiin päätettiin tehdä kokonaisuudessaan. Viimeinen broadsheet-lehti ilmestyi lauantaina lokakuun 30. päivä.

Yhtiön ilmoituksen mukaan tabloidin ansiosta myynti kasvoi 4,5 prosenttia vuodessa. Levikki on nyt 661.000. Vastaavasti kilpailijoiden The Daily Telegraphsin myynti on laskenut 3,6 prosenttia ja The Guardianin myynti 4,8 prosenttia. The Times siirtyi kesällä varakkaiden sijoittajakaksosten, Barclay-veljesten omistukseen.

Kiristynyt kilpailu lehtien lukijoista on pakottanut myös Ruotsin suurimpien lehtien Svenska Dagbladetin ja Dagens Nyheterin muuttamaan kokonsa tabloidiin. Suomessa vastaavaa tabloid-ilmiötä ei ole koettu.

Paavo Vasala

Paavo Vasala

Yhteiskuntatieteiden maisteri, (tiedotusoppi) Tampereen Yliopisto. Työskennellyt toimittajana sanomalehti Kalevassa kunnes perusti viestintätoimiston 1984. Perustanut 1997 tiedotepalvelu Pressi.comin, jonka STT osti 2004. Perustaja ja osakas sekä hallituksen puheenjohtaja Koodiviidakko Oy:ssä vuodesta 2005. Liiketoimintana digitaaliset markkinoinnin ja viestinnän pilvipalvelut, Viidakko-tuotteet, verkkomedian uutisseuranta Webnewsmonitor.com, Somemonitor.com sekä tiedotepalvelu ePressi.com. Wasala Oy:n kautta toimina viestinnän konsultointi ja yrityskehittäminen, rahoitus. Megalon Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja, verkkokauppa.

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Lisää kirja- ja lehtiuutisia

1 2 3